Je huis vergroenen? Met Gemakkelijk Groen® zó geregeld!

 

Je huis vergroenen? Met Gemakkelijk Groen® zó geregeld!

 

Wil je je huidige of nieuwe huis vergroenen? Dat is goed voor het klimaat én voor jouw portemonnee. Toch kunnen we best begrijpen dat je er tegenop ziet. Waar begin je en hoe krijg je het voor elkaar? Met Gemakkelijk Groen® is het 'Zó geregeld'.

Wat is Gemakkelijk Groen®?

Met Gemakkelijk Groen® verlaag je je energiekosten, ontzie je het klimaat én verbeter je de waarde van je huis.

Met Gemakkelijk Groen® verlaag je je energiekosten, ontzie je het klimaat én verbeter je de waarde van je huis.

Gemakkelijk Groen® in een vingerknip

Gemakkelijk Groen® in een vingerknip

Deskundig advies

Waar moet je beginnen met verduurzamen? Met isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Wij komen je helpen en starten met persoonlijk en deskundig verduurzamingsadvies aan huis.

Je maakt zelf via onze website een afspraak met een energieadviseur van De Energiebespaarders. Zij geven jou persoonlijk advies op basis van een huisbezoek. Je krijgt direct inzicht in de beste maatregelen, kosten en verwachte terugverdientijd. Dit komt helder en professioneel op papier te staan.

Beschikbaar budget

Met Gemakkelijk Groen® kun je minimaal € 5.000 en maximaal € 9.000 bij je Venn Hypotheek lenen om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt dit geld alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Je hoeft nog niet te weten welke energiebesparende maatregelen dit zijn of wat dat precies kost. Gemakkelijk Groen® kan direct bij de financiering worden meegenomen. Je kunt er ook voor kiezen om Gemakkelijk Groen® later zelf te activeren via MijnHypotheekOnline (dit geldt voor alle nieuwe hypotheekaanvragen vanaf 12 september 2022), zonder tussenkomst en kosten van een notaris. Voor het toevoegen van Gemakkelijk Groen®, inclusief duurzaamheidsadvies, zorgeloze installatie en nieuw energielabel, vragen wij € 330,-. Vervolgens heb je 12 maanden om rekeningen voor de energiebesparende maatregelen bij ons in te dienen. Dit kun je eventueel met 6 maanden verlengen.

Zorgeloze installatie

Erkende installateurs nemen de installatie volledig uit handen. De Energiebespaarders begeleiden het traject van A tot Z, fungeren als één aanspreekpunt, bieden garantie en ontlasten jou maximaal. Je bent uiteraard ook vrij om een eigen installateur te kiezen die je helpt met het verduurzamen van jouw woning.

Direct voordeel

Door je huis te verduurzamen, heb je direct voordeel. Je verlaagt de energiekosten, ontziet het klimaat én je verbetert de waarde van je huis. Zijn alle energiebesparende maatregelen uitgevoerd? Dan wordt er direct contact met je opgenomen om een nieuw energielabel voor je te regelen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb jij je hypotheek op of na 12 september 2022 aangevraagd? Dan kun je Gemakkelijk Groen® activeren via MijnHypotheekOnline. In enkele gevallen is Gemakkelijk Groen® niet mogelijk:

  • Je hebt je hypotheek voor 12 september 2022 aangevraagd;
  • Je woont in een appartement met VVE;
  • Je hebt een nieuwbouwwoning;
  • Je hebt een gezamenlijk toetsinkomen onder € 33.000,-.

Heb jij nog geen Venn hypotheek? Dan kan jouw adviseur Gemakkelijk Groen® aanvragen bij je nieuwe hypotheek. Jouw adviseur kan jou adviseren over de mogelijkheden.

Voor het toevoegen van een Gemakkelijk Groen® leningdeel, inclusief verduurzamingsadvies aan huis, zorgeloze installatie en een nieuw energielabel, vragen wij € 330,-. Dit zijn eenmalige kosten. Daarnaast betaal je voor het leningdeel ook maandelijks rente en aflossing.

Heb je al een Venn hypotheek? Dan kun je Gemakkelijk Groen® zelf activeren via MijnHypotheekOnline. Je hoeft hiervoor niet naar de notaris. Je kunt je adviseur wel altijd nog raadplegen voor advies. Let op, Gemakkelijk Groen® is alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die een hypotheekofferte hebben ontvangen vanaf 12 september 2022.

Sluit je Gemakkelijk Groen® af bij een nieuwe hypotheek, dan moet je wel naar de notaris voor het passeren van je hypotheekakte.

Gemakkelijk Groen® is beschikbaar voor nieuwe klanten die een hypotheekofferte hebben ontvangen op of na 12 september 2022. Je kunt Gemakkelijk Groen® direct bij het afsluiten van je hypotheek via de adviseur aanvragen of later zelf regelen via MijnHypotheekOnline. Doorloop de stappen op het tabblad ‘Verduurzaming’ en onderteken het kredietaanbod.

Zijn alle energiebesparende maatregelen uitgevoerd? Dan nemen De Energiebespaarders contact met je op om een nieuw energielabel te regelen. Ook als je kiest voor een andere installateur, nemen ze contact met je op, zodra het bedrag in het duurzaamheidsdepot op is of de looptijd van het duurzaamheidsdepot eindigt.

Onder energiebesparende voorzieningen worden verstaan (artikel 1 van TRHK):
• Gevelisolatie.
• Dakisolatie.
• Vloerisolatie.
• Leidingisolatie.
• HR beglazing (ten minste HR ++).
• Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen indien deze worden getroffen in combinatie met HR beglazing (ten minste HR ++).
• Douche-warmtewinningssysteem.
• Energiezuinig ventilatiesysteem indien deze voorziening wordt getroffen in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen.
• Warmtepompen.
• Zonnecellen of een combinatie van de genoemde voorzieningen.

Met Gemakkelijk Groen® kun je jouw hypotheek verhogen met maximaal € 9.000,- voor het aanschaffen van energiebesparende voorzieningen. Via onze website je zelf een afspraak maken met een energieadviseur van De Energiebespaarders. Zij geven jou persoonlijk verduurzamingsadvies aan huis. Je krijgt direct inzicht in de beste maatregelen, kosten en verwachte terugverdientijd. Dit komt helder en professioneel op papier te staan. Ga je akkoord met de offerte, dan nemen zij ook de volledige coördinatie en installatie uit handen. En profiteer jij bovendien van garantie over je aankoop. Door je huis te verduurzamen, heb je direct voordeel. Je verlaagt de energiekosten, ontziet het klimaat én je verbetert de waarde van je huis. Zijn alle energiebesparende maatregelen uitgevoerd? Dan ontvang je tot slot een nieuw energielabel.

Gemakkelijk Groen® is beschikbaar voor nieuwe klanten die een hypotheekofferte hebben ontvangen op of na 12 september 2022. Je kunt Gemakkelijk Groen® direct bij het afsluiten van je hypotheek via de adviseur aanvragen of later zelf regelen via MijnHypotheekOnline.

Uiteraard ben je vrij om ergens anders verduurzamingsadvies aan te vragen. Eventuele kosten hiervoor zijn dan wel voor je eigen rekening.

Uiteraard ben je vrij om door een ander bedrijf energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Coördinatie hiervan moet je dan zelf oppakken.

Praktische tips voor verduurzamen

Praktische tips voor verduurzamen

Makkelijk en snel energie besparen in huis

Bijna alle woningeigenaren willen besparen op energie. Zeker nu de prijzen van energie stijgen, valt er genoeg winst te behalen. Maar hoe kun je dit nu slim en gemakkelijk doen?

Energiebesparende maatregelen voor € 9.000

Waar moet je aan denken als je jouw huis wilt verduurzamen en energie wilt besparen? Als je in je huis aan de slag wilt met verduurzamen, zijn er diverse mogelijkheden.

praktische gids: hoe kun jij duurzamer leven

Steeds meer mensen willen duurzamer gaan leven. Maar hoe pak je dit aan? Bij Milieu Centraal kun je advies inwinnen specifiek voor jouw situatie. Ontdek wat jij kunt doen!

Dienstverlenings-document

Wat kun je verwachten van Venn Hypotheken als je Gemakkelijk Groen® afsluit? In het dienstverleningsdocument kun je lezen wat we voor je kunnen doen en met welke kosten je rekening moet houden. 

Dienstverleningsdocument

Wat kun je verwachten van Venn Hypotheken als je Gemakkelijk Groen® afsluit? In het dienstverleningsdocument kun je lezen wat we voor je kunnen doen en met welke kosten je rekening moet houden. 

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.