Verbouwen

Het verbouwen van je woning is voor de één een eitje en voor de ander een hele opgave. Maar weet jij hoe het werkt met het verbouwen van je huis en je hypotheek? Hoe werkt een bouwdepot en wat zijn de voorwaarden hiervoor? Lees het allemaal in begrijpelijke taal in onderstaande artikelen. Wij geven je meer informatie en tips voor het verbouwen van je woning en je hypotheek.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Bouwdepot bij bestaand huis: hoe werkt dat?

Wanneer je een woning koopt waar je nog het een en ander aan wilt klussen kan een bouwdepot interessant voor je zijn. Hiermee kun je (deels) een nieuwe keuken of badkamer financieren. Weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Bouwdepot bij nieuwbouw

Het aankoopproces van een nieuwbouw huis verschilt van een bestaande woning. Wanneer de woning nog gebouwd moet worden, betaal je de bouw in termijnen. Hiervoor wordt geld apart gezet in het bouwdepot.

Veelgestelde vragen over verbouwen & je hypotheek

Je ontvangt over het tegoed van je bouwdepot een rente die gelijk is aan je (gemiddelde) hypotheekrente – 1% punt.
Voorbeeld: De rente op je lening bedraagt 2%, dan ontvang je een vergoeding van 2% verminderd met 1% = 1%.

Je kunt je bouwdepot verlengen met 6 maanden. Je kunt hiervoor een verzoek indienen door een mail te sturen naar info@stater.nl. Vergeet niet je leningnummer te vermelden.

Je kunt maximaal 15% per kalenderjaar boetevrij aflossen. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke hoofdsom van jouw lening.

Je kunt nota’s heel makkelijk uploaden via mijnhypotheekonline. Hier vind je ook een actueel overzicht van je bouwdepot tegoed.

De incasso van jouw maandtermijn vindt plaats op de voorlaatste werkdag van de maand. Wij vragen daarom ook ervoor te zorgen dat er voldoende geld op jouw rekening staat. Je betaalt het maandtermijn achteraf. Dat betekent bijvoorbeeld dat met een incasso per 30 maart, je het maandtermijn van maart betaalt.

Dat is mogelijk tot een bedrag van € 5.000,00 (uitgezonderd als je een NHG lening hebt). Is dit bedrag hoger dan € 5.000,00, dan wordt dit op de hoofdsom van je lening afgelost.
Bij een NHG lening wordt altijd het eventuele openstaande bedrag uit het bouwdepot afgelost op de hoofdsom.

Bereken je maximale hypotheek

Dat ene huis op de hoek staat te koop! Benieuwd of je jouw droomhuis kan kopen? Of wil je bekijken of je kunt profiteren van de lage hypotheekrente? Bereken dan eenvoudig je maximale hypotheek!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.