Bespaar op je hypotheekrente door automatische rentedaling

Naarmate jij meer aflost, loopt de geldverstrekker minder risico. Daar mag best wat tegenover staan. Daarom profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling.

vallende muntstukken

Een rentedaling, en nog automatisch ook? Ja, je leest het goed. Het is één van de voordelen van een Venn hypotheek. Zodra je in een lagere tariefklasse komt, betaal je bij ons automatisch minder rente. Daar hoef je niets voor te doen. Wel zo eerlijk vinden wij. Jij betaalt tenslotte elke maand een stukje van je hypotheeklening af. Jouw schuld wordt minder en daarmee ons risico.

grafiek automatische rentedaling

Bespaar duizenden euro’s op je hypotheek

Een lagere hypotheekrente, dat wil natuurlijk iedereen. Een automatische rentedaling kan oplopen tot een besparing van duizenden euro’s gedurende de looptijd. Zo houd jij meer geld over voor andere dingen. Niet elke geldverstrekker hanteert een automatische rentedaling. Let hier goed op bij het afsluiten van je hypotheek. Op de website van looptijdrente.nl reken je eenvoudig uit wat de gevolgen zijn van een automatische rentedaling op jouw maandlasten.

Extra aflossen

Ook door extra aflossen kun je (sneller) in een lagere tariefklasse terechtkomen. Bij Venn Hypotheken mag je jaarlijks 15% van de oorspronkelijke hoofdsom van de hypotheek boetevrij aflossen. Bij andere geldverstrekkers is dat vaak slechts 10%.

Uitzondering NHG

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is de automatische rentedaling niet van toepassing. Op een hypotheek met NHG geldt geen risico-toeslag, waardoor je al bij aanvang in de laagste tariefklasse valt. Een verdere rentedaling is niet mogelijk.

Met Venn Hypotheken bespaar je moeite, tijd en geld. Meer weten over een hypotheek van Venn? Neem contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Anderen bekeken ook

Een overbruggingskrediet: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere koopwoning heb je vaak de overwaarde nodig van je huidige woning. Dat is een spannende tijd waarin je de nodige financiële beslissingen moet nemen. Een overbruggingskrediet kan dan uitkomst bieden. Wij vertellen je er alles over.

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.