Een overbruggingskrediet: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere koopwoning heb je vaak de overwaarde nodig van je huidige woning. Dat is een spannende tijd waarin je de nodige financiële beslissingen moet nemen. Een overbruggingskrediet kan dan uitkomst bieden. Wij vertellen je er alles over.

Sleutel in slot

Wat is een overbruggingskrediet?

De betekenis van een overbruggingskrediet zit eigenlijk al in de naam:  het is geld om een bepaalde periode te overbruggen. In dit geval de periode die zit tussen de aanschaf van je nieuwe woning en de overdracht van je huidige woning. Een overbruggingslening sluit je af op het moment dat je ook de hypotheek voor je nieuwe woning afsluit. Dit doe je bij dezelfde geldverstrekker. Zo kun je de periode met twee huizen soepel overbruggen. 

Wat zijn de kosten van een overbruggingskrediet?

Net als voor je ‘normale’ hypotheek betaal je ook voor je overbruggingskrediet rente. Hoeveel deze rente precies is, verschilt per hypotheekverstrekker. Bij Venn Hypotheken houden we de rente voor het overbruggingskrediet zo laag mogelijk. Check hier onze actuele rente.

Hoe kun je de hoogte van het overbruggingskrediet berekenen?

Hoeveel overbruggingskrediet je kunt krijgen is bij veel geldverstrekkers afhankelijk van de marktwaarde van je huidige woning en de hypotheek die je op je huidige woning hebt.

Bij Venn Hypotheken doen we dat net even anders! We rekenen standaard met 80% overwaarde op het moment dat je huidige huis niet is verkocht. Dit houdt in (verkoopprijs - restschuld) x 80%. Dat betekent dat je bij ons vaak meer overbruggingskrediet kunt krijgen dan bij andere geldverstrekkers. En dat is een fijne gedachte bij het aankopen van een andere woning.

Heb jij je woning al verkocht? Ook dan kun je natuurlijk een overbruggingskrediet afsluiten. In dat geval gaan we uit van de verkoopprijs - restschuld. Het geld dat overblijft is het maximale bedrag dat je kunt lenen voor je overbruggingskrediet.

Hoe vraag je een overbruggingskrediet aan?

Ben je benieuwd of een overbruggingskrediet bij jouw situatie past? Neem dan contact op met een financieel adviseur bij jou in de buurt. De adviseur kan je alles vertellen over de voorwaarden, hoe je het overbruggingskrediet moet aflossen en of het overbruggingskrediet aftrekbaar is.

Anderen bekeken ook

Een overbruggingskrediet: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere koopwoning heb je vaak de overwaarde nodig van je huidige woning. Dat is een spannende tijd waarin je de nodige financiële beslissingen moet nemen. Een overbruggingskrediet kan dan uitkomst bieden. Wij vertellen je er alles over.

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.