Energiebespaarbudget voor het verduurzamen van je woning

Koop je een huis en wil je gebruik maken van energiebesparende voorzieningen (EBV)? Dan kom je in aanmerking voor een energiebespaarbudget (EBB). Hierbij stort je geldverstrekker geld op een bouwdepot zodat jij EBV kunt toepassen.

woning plattegrond tekening

Je leent op basis van een indicatieve kosteninschatting. Hierdoor ben je vrij om te bepalen welke EBV je toepast. Daarom is het raadzaam om het EBB altijd mee te nemen in het adviesgesprek met de financieel adviseur. Zo heb je meer financiële ruimte voor mogelijke duurzaamheidsingrepen aan de woning.

Besparen op je maandlasten

Je profiteert van meer wooncomfort en lagere maandlasten als gevolg van de energiebesparende voorzieningen, met als bijkomend voordeel dat de besparing doorgaans hoger ligt dan de hypotheeklast van de aanvullende lening. Je maandlasten worden dus lager, terwijl je meer leent. Een ander voordeel is dat de woning na het aanbrengen van EBV vaak meer waard wordt.

Energiebesparende voorzieningen

Voorbeelden van EBV zijn woningisolatie, het plaatsen van zonnepanelen en de installatie van een zonneboiler. Er zijn in totaal zeventien EBV’s vastgelegd die in aanmerking komen voor extra financiering. Een overzicht van de EBV vind je op www.homeqgo.nl. Hier zie je meteen hoeveel je kunt besparen.

Het financiële plaatje

Het EBB is een aanvullende lening, los van het maximale leenbedrag voor de aanschaf van de woning. Het maximale hypotheekbedrag is wettelijk vastgesteld op 100% van de marktwaarde. Voor energiebesparende voorzieningen kan dit oplopen tot 106% (zowel bij hypotheken met als zonder NHG). Hiervoor gelden specifieke voorwaarden die afhangen van de opbrengst van de EBV’s die gedaan zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een EBB? Vraag een onafhankelijk hypotheekadviseur om advies voor jouw situatie.

Anderen bekeken ook

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Afhankelijk van de situatie is het interessant om tussentijds af te lossen. Spaargeld op de bank levert vaak weinig op, terwijl je door aflossen profiteert van lagere hypotheeklasten. Dit is echter afhankelijk van het belastingtarief en geldt niet voor een (bank)spaarhypotheek. Raadpleeg daarom altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die rekent precies uit waar en hoe voor jou

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.