Geld lenen voor energiebesparing

Je kan besparen op je maandlasten door meer geld te lenen als je een hypotheek afsluit. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig? Toch klopt het en als kers op de taart zorg je ook nog eens voor waardevermeerdering van je huis én een beter milieu!

Hogere hypotheek

Energiebesparende maatregelen financieren met geleend geld kan voordelig zijn, als de besparing op de energierekening na de verbouwing hoger uitvalt dan het maandelijks aflosbedrag van de lening. Bij Venn Hypotheken stimuleren we verbeteringen aan de woning door het treffen van energiebesparende maatregelen graag!

Hieronder vind je daarom een lijstje van alle mogelijke verbeteringen waarmee je mogelijk een hogere hypotheek kunt aanvragen:

  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Spouwmuur-, dak-, leiding, vloer- en/of gevelisolatie
  • HR-ketel
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler, zonnepanelen, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Warmteterugwinning
  • Energiezuinige ventilatie
  • Energiezuinige kozijnen
  • HR-ventilatoren

Wat je verder nog moet weten

Bij de inkomenstoetsing, waarmee wordt bepaald hoeveel je mag lenen, blijven investeringen voor energiebesparing tot maximaal € 9.000,- buiten beschouwing. Heb je een woning met een epc (energieprestatie-coëfficiënt) gelijk aan of lager dan nul? Dan mag je vanaf 1 januari 2019 € 15.000 meer lenen. Bij een nul-op-de-meter-woning met energieprestatiegarantie afgegeven voor minimaal tien jaar is dit bedrag zelfs € 25.000,-. Hiervoor moet je bruto jaarinkomen wel minimaal € 33.000,- zijn.

Tips

Ook de overheid en de gemeente helpen graag mee aan het verbeteren van ons milieu door het verstrekken van subsidies. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kan je lezen welke subsidies je kan aanvragen. Kies je voor zonnepanelen? Dan kan je naast subsidie ook de betaalde btw voor aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst!

Wil je weten of energiebesparende maatregelen voor jou interessant zijn? Neem dan eens contact op met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt! Hij berekent graag wat je mogelijkheden en besparingen kunnen zijn!

Anderen bekeken ook

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Afhankelijk van de situatie is het interessant om tussentijds af te lossen. Spaargeld op de bank levert vaak weinig op, terwijl je door aflossen profiteert van lagere hypotheeklasten. Dit is echter afhankelijk van het belastingtarief en geldt niet voor een (bank)spaarhypotheek. Raadpleeg daarom altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die rekent precies uit waar en hoe voor jou

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.