Hypotheek oversluiten: is het interessant voor mij?

Het tussentijds oversluiten van je hypotheek kan interessant zijn. Je kunt flink besparen op je hypotheeklasten, doordat de rente een stuk lager ligt dan een aantal jaar geleden. Maar het oversluiten van je hypotheek is niet gratis. Venn Hypotheken geeft je een paar handige tips.

Overstappen naar een andere hypotheek is alleen zinvol als je de oversluitkosten terugverdient. In veel gevallen moet je een boete betalen voor het oversluiten van de hypotheek, omdat de geldverstrekker inkomsten misloopt. Dit is het geval wanneer je de hypotheekrente voor langere tijd hebt vastgezet. Of je kunt besparen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hypotheekvorm, woningwaarde en de resterende looptijd. Bereken op de website van de Consumentenbond hoeveel je kunt besparen door je hypotheek over te sluiten.

Onafhankelijk advies

Loont het om je hypotheek over te sluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseur onderzoekt verschillende mogelijkheden die bij jouw persoonlijke situatie passen en weegt voor- en nadelen tegen elkaar af.

Daarnaast kent de adviseur als geen ander de kleine lettertjes van de geldverstrekkers. Het is namelijk zinvol om je niet blind te staren op een lage rente. Ook voorwaarden die een geldverstrekker hanteert spelen een belangrijke rol bij de keuze voor wel of niet oversluiten. Zo profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling. Geldverstrekkers zijn hiertoe niet verplicht. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden.

Aanpassen aan de actuele situatie

Je kunt er ook voor kiezen om de hypotheek over te sluiten, zodat de hypotheekvorm aansluit bij je huidige situatie. Misschien is er iets in je inkomen veranderd, waardoor je per maand minder of juist meer geld te besteden hebt. Dan is het wellicht interessant om over te stappen naar een nieuwe hypotheekvorm, waarbij je minder of juist meer aflost. In dit laatste geval ga je dan waarschijnlijk meer betalen per maand. De besparing wordt dan pas zichtbaar aan het einde van de looptijd.

Benieuwd of het loont om je hypotheek over te sluiten naar Venn Hypotheken? Vind een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

Anderen bekeken ook

Een overbruggingskrediet: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere koopwoning heb je vaak de overwaarde nodig van je huidige woning. Dat is een spannende tijd waarin je de nodige financiële beslissingen moet nemen. Een overbruggingskrediet kan dan uitkomst bieden. Wij vertellen je er alles over.

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.