Staar je niet blind op de lage rente

Historische lage rente en een op hol geslaagde huizenmarkt: het oversluiten is begonnen. Natuurlijk wil je profiteren van de laagste rente ooit. Maar vergeet niet om ook de voorwaarden van de geldverstrekker onder de loep te nemen. De laagste rente is namelijk niet altijd het voordeligst.

rekenmachine op een berg muntstukken

Goedkoop wordt duurkoop

Leuk zo’n lage rente, maar er hangt meer achter het rentepercentage. De voorwaarden die de geldverstrekker hanteert kunnen op de lange termijn ongunstig uitpakken. Bijvoorbeeld omdat je maar een heel klein percentage boetevrij mag aflossen. Goedkoop wordt dan duurkoop.

Meer voordeel onderaan de streep

Maar het werkt ook andersom. Je betaalt misschien iets meer rente, maar door de uitstekende voorwaarden die de geldverstrekker hanteert ben je onderaan de streep goedkoper uit. Zo profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling.

Daarnaast hanteren wij de dagrente. Wanneer de rente op de dag van passeren lager is dan opgenomen in de offerte, dan gaan we uit van de lagere rente. Wanneer de hypotheek bestaat uit meerdere leningdelen, bijvoorbeeld een deel aflossingsvrij, dan betaal je bij ons geen opslag. Venn Hypotheken hanteert voor alle leningdelen een gelijk tarief, terwijl de meeste andere partijen een opslag rekenen voor het aflossingsvrije leningdeel die kan oplopen tot 0,5%.

Met Venn Hypotheken ben je daarom onderaan de streep vaak voordeliger uit.

Kijk en vergelijk

Staar je dus niet blind op de laagste rente. Kijk goed naar de algemene voorwaarden van de hypotheekverstrekker. De hoogte van de rente hangt bovendien af van diverse factoren, waaronder jouw persoonlijke situatie.

Laat je bij voorkeur adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij of zij is bekend met de kleine lettertjes die de verschillende geldverstrekkers hanteren. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Anderen bekeken ook

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

Nu verhuizen in deze oververhitte huizenmarkt niet voor iedereen is weggelegd, kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. En mocht je in de toekomst toch willen verhuizen, dan is het slim om voor die verbouwing te gaan die niet alleen je wooncomfort vergroot, maar ook de woningwaarde verhoogt. Maar wat verhoogt de waarde van je huis nu het meest?

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Afhankelijk van de situatie is het interessant om tussentijds af te lossen. Spaargeld op de bank levert vaak weinig op, terwijl je door aflossen profiteert van lagere hypotheeklasten. Dit is echter afhankelijk van het belastingtarief en geldt niet voor een (bank)spaarhypotheek. Raadpleeg daarom altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die rekent precies uit waar en hoe voor jou

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.