Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

1. Woning verduurzamenJe woonruimte isoleren, de ramen voorzien van HR++ glas of zonnepanelen op het dak plaatsen. Het zijn voorbeelden van hoe je je woning kunt verduurzamen. Naast meer wooncomfort en lagere energiekosten levert het je vaak ook een beter energielabel op. En dat kan zomaar eens het verschil maken als je je huis later […]

1. Woning verduurzamen

Je woonruimte isoleren, de ramen voorzien van HR++ glas of zonnepanelen op het dak plaatsen. Het zijn voorbeelden van hoe je je woning kunt verduurzamen. Naast meer wooncomfort en lagere energiekosten levert het je vaak ook een beter energielabel op. En dat kan zomaar eens het verschil maken als je je huis later gaat verkopen.

2. Woonruimte vergroten

Meerwaarde voor je huis creëren doe je ook door het woonoppervlak te vergroten. Met een aanbouw of opbouw kun je het aantal vierkante meters van je woning behoorlijk vergroten. Je past niet alleen je woning aan de woonwensen die je vandaag hebt aan, maar zorgt ook voor winst op de lange termijn. Die extra kamer die je creëert door uit te bouwen, heeft vaak een positief effect op de vraagprijs van je woning, mocht je toch ooit gaan verhuizen.

3. Achterstallig onderhoud

Minder ingrijpend, maar wel effectief: achterstallig onderhoud wegwerken. Die kozijnen die aan een verfbeurt toe zijn of toch die windveren vervangen, het zijn klussen die veel mensen het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Maar als het dan gedaan is, voelt dat toch altijd fijner. En je laat bij potentiële kopers de indruk achter dat je goed voor je huis zorgt en er de komende tijd niks meer aan het huis gedaan hoeft te worden. Dat biedt jou een goede uitgangspositie in de onderhandelingen.

En die nieuwe keuken of badkamer?

Een mooie keuken met de laatste technische snufjes of die chique, luxe badkamer. Het zijn verbouwingen waarmee je jouw woning naar jouw smaak en wensen inricht. Kijk je echter naar wat de waarde van je huis bepaalt, dan zijn dat niet deze verbouwingen die veel meerwaarde opleveren voor toekomstige huizenkopers. Je doet ze echt voor jezelf en je eigen wooncomfort, niet om de woningwaarde te verhogen. Maar wanneer je keuken of badkamer bijna uit elkaar valt, wordt dit wel gezien als woningwaarde verhoging.

Verbouwing financieren

Wil jij de woningwaarde verhogen met een verbouwing? Dan moet je dat natuurlijk ook betalen. Voor het financieren van een verbouwing heb je verschillende mogelijkheden. Heb je niet voldoende spaargeld op de bank, dan is het meefinancieren in je hypotheek wellicht een optie. Dit kun je doen bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Het geld dat je reserveert voor de verbouwing komt in een bouwdepot. Let er wel op dat dit alleen geldt voor de zogenoemde waardeverhogende verbouwingen en bijvoorbeeld niet voor je 3 jaar oude keuken of badkamer die niet meer voldoet aan de laatste woontrends.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan jou vertellen of je je hypotheek kunt oversluiten en of je de verbouwing vanuit een bouwdepot kunt betalen.

Anderen bekeken ook

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

1. Woning verduurzamenJe woonruimte isoleren, de ramen voorzien van HR++ glas of zonnepanelen op het dak plaatsen. Het zijn voorbeelden van hoe je je woning kunt verduurzamen. Naast meer wooncomfort en lagere energiekosten levert het je vaak ook een beter energielabel op. En dat kan zomaar eens het verschil maken als je je huis later

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.