Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

verbouwing

Meer financiële ruimte voor een verbouwing

Op dit moment is de hypotheekrente historisch laag. Zo sloot je in 2010 een hypotheek af voor 5,5% rente (20 jaar rentevast), terwijl dat nu kan voor 1,5%. Ook je inkomen is in de afgelopen jaren waarschijnlijk gestegen en je hebt mogelijk al een deel van je hypotheek terugbetaald. Samen zorgen deze ontwikkelingen ervoor dat je ruimte hebt in je hypotheek om een verbouwing te financieren. Om deze ruimte te gebruiken is het nodig om je bestaande hypotheek te verhogen of over te stappen naar een andere geldverstrekker. Dat laatste is tegenwoordig helemaal niet meer zo ingewikkeld. Bovendien betaal je door de lage rentestand waarschijnlijk ook nog eens minder kosten per maand. Een win-win situatie toch?

Voordelen oversluiten hypotheek

Overstappen naar een andere geldverstrekker kan eenvoudig. De verstrekker waar je nu je hypotheek hebt, vraagt wel om een vergoeding voor de rente die hij misloopt. Deze vergoeding kan je meestal betalen vanuit je nieuwe hypotheek en de kosten zijn bovendien aftrekbaar bij de belastingaangifte op het einde van het jaar.

Uiteraard is het oversluiten van je hypotheek alleen zinvol als je minimaal de oversluitkosten terugverdient. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vertelt je in veel gevallen in het eerste gratis kennismakingsgesprek of het oversluiten van je hypotheek in jouw situatie zinvol is. Ook online vind je diverse handige rekentools. Zo kan je bij de consumentenbond uitrekenen of oversluiten voor jou voordeliger is. Of bekijk binnen enkele klikken hoeveel je kunt lenen om je woning en verbouwing te betalen.

Benieuwd of jij je verbouwing kunt meefinancieren bij het oversluiten van je hypotheek? Laat je dan vrijblijvend informeren door een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Anderen bekeken ook

Huis verduurzamen? 5 tips voor een energiezuinige woning

Of je het nu doet voor het milieu, betere verkoopkansen van je woning of een lagere energierekening: het verduurzamen van je woning is hot. Maar hoe verduurzaam je je huis binnen de financiële mogelijkheden die jij hebt? Wij helpen je op weg met 5 tips.

Woningwaarde verhogen? Deze 3 verbouwingen leveren het meeste op

1. Woning verduurzamenJe woonruimte isoleren, de ramen voorzien van HR++ glas of zonnepanelen op het dak plaatsen. Het zijn voorbeelden van hoe je je woning kunt verduurzamen. Naast meer wooncomfort en lagere energiekosten levert het je vaak ook een beter energielabel op. En dat kan zomaar eens het verschil maken als je je huis later

Hypotheek voor ondernemers

Vaak lenen ondernemers meer bij Venn Hypotheken dan bij andere geldverstrekkers. Dat is nog niet alles, want als ondernemer profiteer je ook van nog veel meer voordelen.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook maakt, in de meeste gevallen lopen de kosten flink op. Hoe financier je dan toch die verbouwing? Wij hebben het antwoord: met je hypotheek. En met een beetje geluk betaal jij elke maand ook nog eens veel minder!

Voordelig aflossen bij Venn Hypotheken

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken meer boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel.

De hypotheek in 2019

Elk jaar presenteert het kabinet op Prinsjesdag de financiële plannen voor het nieuwe jaar. Wat betekent dit voor de hypotheek? Venn Hypotheken zet de wijzigingen voor 2019 op een rijtje.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.