Geld lenen voor energiebesparing

Je kunt besparen op jouw maandlasten door meer geld te lenen als je jouw hypotheek afsluit. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig? Toch klopt het en als kers op de taart zorg je ook nog eens voor waardevermeerdering van jouw woning én een beter milieu!

Hogere hypotheek

Energiebesparende maatregelen financieren met geleend geld kan voordelig zijn, als de besparing op de energierekening na de verbouwing hoger uitvalt dan het maandelijks aflosbedrag van de lening. Bij Venn Hypotheken stimuleren we verbeteringen aan de woning door het treffen van energiebesparende maatregelen graag! Hieronder een lijstje van alle mogelijke verbeteringen waarmee je een hogere hypotheek kunt aanvragen:

  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Spouwmuur-, dak-, leiding, vloer- en/of gevelisolatie
  • HR-ketel
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler, zonnepanelen, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Warmteterugwinning
  • Energiezuinige ventilatie
  • Energiezuinige kozijnen
  • HR-ventilatoren

Tips

Ook de overheid en de gemeente helpen graag mee aan het verbeteren van ons milieu door het verstrekken van subsidies. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kun je kijken welke subsidies je kunt aanvragen. Kies je voor zonnepanelen? Dan kun je naast subsidie ook de betaalde btw voor aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst!


Wat je verder nog moet weten

Bij de inkomenstoetsing, waarmee wordt bepaald hoeveel je mag lenen, blijven investeringen voor energiebesparing tot maximaal € 9.000,- buiten beschouwing. Dit geldt ook voor woningen met minimaal een A++-label of een energieprestatiecoëfficiënt van maximaal 0,6. Bij een nul-op-de-meter-woning (met energieprestatiegarantie afgegeven voor minimaal tien jaar) is dit bedrag € 25.000,-. Hiervoor moet jouw bruto jaarinkomen wel minimaal € 33.000,- zijn.

Wil je weten of energiebesparende maatregelen voor jou interessant zijn? Neem dan eens contact op met een adviseur bij jou in de buurt! Hij berekent graag wat jouw mogelijkheden en besparingen kunnen zijn!

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Een Venn hypotheek kun je krijgen bij een zorgvuldig geselecteerde groep onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zij helpen je van aanvraag tot passeren van de hypotheek.

Vul hieronder je postcode in en vind een adviseur bij jou in de buurt.

Geen juiste postcode ingevuld, vul je postcode als volgt in: 1234AA
terug

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.