Van aflossingsvrij naar aflossingsblij

Met een looptijd van 30 jaar lijkt het einde van je aflossingsvrije hypotheek nog ver weg. Toch is het wel verstandig om op tijd na te denken over dit moment om financiële verrassingen te voorkomen. Heb jij al nagedacht hoe jij je aflossingsvrije hypotheek straks gaat terugbetalen?
Ga je tussentijds of aan het einde in één keer terugbetalen, geld sparen of je hypotheek omzetten in een andere hypotheekvorm? Word aflossingsblij! Bespreek de mogelijkheden met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Past aflossingsvrij nog wel bij mij?

Na het afsluiten van je hypotheek, is je situatie misschien veranderd? Dit kan invloed hebben op jouw plan om je aflossingsvrije hypotheek terug te betalen. Misschien ben je ondertussen met pensioen gegaan, verhuisd of gescheiden en ziet je financiële plaatje of persoonlijke wensenlijst er op dit moment anders uit.

Wacht niet te lang en voorkom dat je onverwacht voor financiële verrassingen komt te staan. Maak een plan om jouw aflossingsvrije hypotheek terug te kunnen betalen.

Neem voor de actuele stand van je hypotheek een kijkje in MijnHypotheekOnline. Hier kun je o.a. de hoogte van je aflossingsvrije hypotheek(deel) en de gegevens van jouw hypotheekadviseur zien.

Wat is jouw plan om aflossingsblij te worden?

Met een aflossingsvrije hypotheek is het belangrijk om op tijd na te denken over hoe je de hypotheek gaat terugbetalen. Hoe eerder je een plan maakt, des te meer tijd je hebt om je financieel goed voor te bereiden. Bekijk de mogelijkheden:

spaarvarken icoon

Geld sparen of beleggen

Je kunt geld sparen of beleggen. Met dit geld kun je aan het einde van de looptijd (een deel van) je aflossingsvrije hypotheek terugbetalen. Let op: bij beleggen kun je (een deel van) jouw inleg kwijtraken. 

boodschappenwagen met huis icoon

Hypotheekvorm wijzigen

Ook kun je ervoor kiezen je aflossingsvrije hypotheek te wijzigen in een andere hypotheekvorm. Je betaalt dan elke maand een stukje van je hypotheek terug.

portemonnee icoon

Terugbetalen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om jaarlijks maximaal 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij terug te betalen. Terugbetalen kan eenvoudig met een iDEAL betaling via MijnHypotheekOnline.

Weten hoe je ervoor staat?

Het kan zijn dat het terugbetalen van je aflossingsvrije hypotheek voor jou appeltje-eitje is en dat je een duidelijk plan voor ogen hebt. Geldt dat niet voor jou, bekijk dan jouw actuele hypotheek gegevens via MijnHypotheekOnline of maak een afspraak bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zo bereid jij je financieel goed voor op de toekomst.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Bij een aflossingsvrije hypotheek (door sommigen ook wel een aflosvrije hypotheek genoemd) betaal je per maand alleen rente. Hierdoor heb je lagere maandlasten dan bij andere hypotheekvormen waar je naast rente ook maandelijks een deel terugbetaalt. Let wel op: het is belangrijk om te onthouden dat je aan het einde van de looptijd je hypotheek moet terugbetalen.

aflossingsvrije hypotheek

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en kijkt o.a. met je mee naar mogelijkheden om je aflossingsvrije hypotheek terug te betalen.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.