Hoe zit het met je hypotheek tijdens de coronacrisis?

Het dagelijks leven ziet er ineens heel anders uit. We werken veelal vanuit huis, overleggen online en passen ons aan. De coronacrisis raakt ons allemaal. Snel schakelen en slim omgaan met veranderende omstandigheden is cruciaal in deze onzekere tijden. Ook nu staat Venn Hypotheken voor je klaar!

Regel het makkelijk online

Heb jij al een account? Via MijnHypotheekOnline kan je direct:

  • Je lening gegevens inzien
  • Je rekeningnummer wijzigen
  • Direct terugbetalen met iDEAL

Betalingsproblemen

Heb je tijdelijk minder of geen inkomen door de coronacrisis? Belangrijk is dat je bij (dreigende) betalingsproblemen snel contact met ons opneemt. Samen zoeken we een passende oplossing.

T. 033-4509300
E. corona@vennhypotheken.nl

Vragen?

Hieronder hebben we de meeste gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op of bekijk de algemene veelgestelde vragen.

Ook voor ondernemers

Veel ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ben jij één van die ondernemers die zijn deuren noodgedwongen moet sluiten, dan komt er veel op je af. Ook voor jou staan we klaar! Samen zoeken we naar een passende oplossing!

Handig om te weten: 

  • Bekijk op de website van de KvK welke regelingen je kunt aanvragen als ondernemer
  • Ontdek hier wat je zelf kunt doen als je in zwaar weer terecht komt.

 

Handig om te weten tijdens de coronacrisis

Je staat er niet alleen voor. Vanuit de overheid worden diverse regelingen getroffen. Bekijk onderstaande links voor meer en actuele informatie rondom het coronavirus:

 

 

 

Veelgestelde vragen

Goed dat je actie onderneemt! Bij (mogelijke) betalingsproblemen kan je het beste contact opnemen met je financieel adviseur of het contact center 033-4509300. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Als je door de coronacrisis in betalingsproblemen komt, kan je in aanmerking komen voor een betaalpauze. De beoordeling hiervan is maatwerk en wordt per individu bekeken.

De maximale termijn van de betaalpauze is 3 maanden. 

Wanneer er een betaalpauze met je is afgesproken, dan hoef je de volledige kosten voor je hypotheek van die maand(en) niet te betalen. 
Kan je toch een bedrag missen, dan kan je (een deel van) de kosten voor je hypotheek alsnog betalen. Dit regel je eenvoudig via mijnhypotheekonline met een iDEAL betaling. Hierdoor hoef je minder terug te betalen na de betaalpauze.

Aan een betaalpauze kunnen een aantal nadelen zitten. Zoals het woord het al zegt, het is een pauze en geen gift. De afschrijvingen die je mist, moet je na de pauze terugbetalen.

Let op: na de betaalpauze worden de maandelijkse kosten voor je hypotheek hoger dan normaal om de afschrijvingen die je gemist hebt terug te betalen.

Een betaalpauze heeft ook invloed op de betaalde rente voor dit jaar. Hoe minder rente je betaalt, hoe minder renteaftrek je hebt op je inkomstenbelasting. Krijg je maandelijks een voorlopige teruggaaf inkomstenbelasting, dan moet je aan het einde van dit jaar misschien een gedeelte terugbetalen.

Een betaalpauze is alleen een oplossing als je betalingsproblemen tijdelijk zijn en je na de betaalpauze weer voldoende inkomen verwacht.

Na afloop van de betaalpauze zal op basis van je financiële mogelijkheden een betalingsregeling worden afgesproken voor het terugbetalen van de kosten van je hypotheek. Kan je toch eerder een bedrag missen, dan kan je (een deel van) de kosten voor je hypotheek alsnog betalen. Dit regel je eenvoudig via mijnhypotheekonline met een iDEAL betaling. 

Om in aanmerking te komen voor renteaftrek gelden er een aantal fiscale regels. Je adviseur kent deze voorwaarden en kan jou, voor jouw situatie, hiervan op de hoogte brengen.

Nee, gedurende de betaalpauze en de betalingsregeling daarna zal er geen verplichte verkoop plaatsvinden. Na de betaalpauze zal bekeken worden wat jou betaalmogelijkheden op langere termijn zijn. Dan kan besloten worden dat het voor jou als klant, ter voorkoming van het verder oplopen van schulden, beter kan zijn de woning in de verkoop te plaatsen. Het beleid van Venn Hypotheken is er in ieder geval op gericht om jou als dat kan in je huis te laten blijven.

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en de mogelijkheden voor het kopen van een woning of het aanpassen van je hypotheek. Zij helpen je met het aanvragen van je hypotheek tot het moment van passeren.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.