Extra aflossen op je hypotheek

Extra aflossen op je hypotheek kan interessant zijn. Hierdoor dalen jouw maandlasten. Maar er zijn ook een aantal zaken die het terugbetalen van je hypotheek nadelig maken. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek en de bijleenregeling. Of terugbetalen in jouw situatie verstandig is en welk bedrag je kunt terugbetalen, kun je het beste bespreken met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Je kunt boetevrij 15% extra terugbetalen per kalenderjaar. Hierbij gaan we uit van de oorspronkelijke hoofdsom van je hypotheek. Er is dus geen begrenzing per leningdeel, zoals bij de meeste geldverstrekkers.

Terugbetalen kan op elk gewenst moment via MijnHypotheekOnline. En heel eenvoudig, zoals je gewend bent bij je bank, met iDEAL.

aflossingsblij

Word aflossingsblij

Heb jij een aflossingsvrije hypotheek? Bij het afsluiten leek de looptijd van 30 jaar nog ver weg. Heb jij al nagedacht hoe jij je aflossingsvrije hypotheek gaat terugbetalen? Bekijk de mogelijkheden en wordt ook aflossingsblij.

Meer terugbetalen?

Wil je meer terugbetalen dan 15%? Dat kan. Wij vragen dan wel een vergoeding voor het renteverlies. Via MijnHypotheekOnline kun je direct zien hoe hoog de vergoeding is en wat je nieuwe maandlasten worden. Ook kun je altijd een proforma aflosnota aanvragen via info@stater.nl.

Wil je jouw hypotheek volledig terugbetalen? Geef dit minimaal een maand van tevoren aan ons door, dan zorgen wij dat alles op tijd is geregeld. Neem hiervoor contact met ons op.

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Maak snel een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. De adviseur gaat samen met jou kijken naar je financiële doelen en de mogelijkheden voor het kopen van een woning of het aanpassen van je hypotheek. Zij helpen je met het aanvragen van je hypotheek tot het moment van passeren.

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en maak een afspraak.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.