De eerste kennismaking met Sheltersuit

Ilse en Monique bij Sheltersuit
Geplaatst op 31-08-2021

Monique van Dongen legt uit hoe het contact tot stand kwam: ‘Toen ik Bas Timmer, de oprichter van Sheltersuit, zijn verhaal hoorde vertellen bij het tv-programma Jinek, was ik meteen gegrepen. Bas Timmer ontwierp de jas met aanritsbare slaapzak nadat de dakloze vader van een vriend was overleden aan onderkoeling.

Samen met mijn collega Ilse Verweij bezocht ik niet lang daarna de werkplaats van Sheltersuit in Enschede om kennis te maken. Met 2 slaapzakken onder onze arm gingen we naar binnen. Na een warm welkom was al snel duidelijk dat onze kernwaarden overeenkwamen. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Venn Hypotheken ook voorop. Iedereen verdient warmte, bescherming en waardigheid. Samen zorgen we voor een warm thuis!

We kregen een indrukwekkende rondleiding. Een medewerker in het atelier legde ons uit wat Sheltersuit voor hem betekent. Dankzij Sheltersuit kreeg hij een baan toen hij net in Nederland was. Dat bracht hem inkomen, maar ook veiligheid, een plek waar hij de taal kon leren en vrienden maken. Inmiddels werkt hij er al vijf jaar en onlangs mocht hij een tas ontwerpen voor het Franse modehuis Chloé. Hoe mooi is dat?’

Bij het afscheid kregen we nog de warme woorden: Welkom als lid van de Sheltersuit-familie! Het is voor ons in ieder geval duidelijk. Dit is een samenwerking voor langere duur. Samen bereiken we meer dan alleen!