NN IP neemt meerderheidsbelang in Venn Hypotheken

Geplaatst op 25-11-2019

NN Investment Partners (NN IP) is een partnerschap aangegaan met Venn Partners LLP (“Venn”). Onder dit partnerschap, heeft NN IP een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken BV (“Venn Hypotheken”), naast de bestaande aandeelhouders Venn en het management van Venn Hypotheken.

Met deze acquisitie verbreedt NN IP de mogelijkheden voor institutionele beleggers om naast het NN Dutch Residential Mortgage Fund te investeren in Nederlandse hypotheken. NN IP belegt sinds 2015 namens haar klanten in Nederlandse hypotheken en ziet goede mogelijkheden om aanvullende beleggingsstrategieën in Nederlandse hypotheken te ontwikkelen. Venn Hypotheken biedt institutionele beleggers toegang tot de Nederlandse hypotheekproducten. Met het meerderheidsbelang in Venn Hypotheken beschikt NN IP over een aanvullend  aanbod voor haar klanten, die de voorkeur geven aan een investeringsmandaat boven een fonds.

Venn Hypotheken is opgericht door Venn, een vermogensbeheerder, gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. Venn heeft tot op heden meer dan EUR 1 miljard geïnvesteerd in hypotheken die door Venn Hypotheken zijn verstrekt. Ook in de toekomst blijft Venn Hypotheken leningen verstrekken voor Venn’s Cartesian securitisatieprogramma.

De kwaliteit, reputatie en ervaring van het management team van Venn Hypotheken op het gebied van Nederlandse hypotheken, gecombineerd met de robuuste vermogensbeheercapaciteiten van NN IP, resulteert in een uniek aanbod voor institutionele beleggers.

Gary McKenzie-Smith, Managing Partner van Venn, zegt: ‘Wij zijn verheugd om met NN IP te gaan samenwerken. De keuze voor Venn Hypotheken als partner bevestigt de kwaliteit van het bedrijf en het hypotheekproduct, en complementeert onze groeiplannen voor het Cartesian programma.’

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners: ‘Wij hebben een sterke aanwezigheid en expertise in de hypotheeksector en zijn verheugd om ons aanbod te kunnen verrijken. Deze samenwerking geeft ons toegang tot extra investeringsmogelijkheden in Nederlandse hypotheken. Het past binnen onze overtuiging om continu te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de wensen van onze klanten te vervullen.’

Marc de Moor, CEO van Venn Hypotheken: ‘Onze samenwerking met NN IP is belangrijk voor een verdere groei als hypotheekaanbieder. De reputatie en merkbekendheid van NN IP voegt bovendien grote waarde toe aan Venn Hypotheken en versterkt het vertrouwen bij financieel adviseurs en klanten.’

Ik ben klant: wat verandert er voor mij?

Er verandert niets. Je hypotheek blijft gewoon bij Venn Hypotheken. En Venn Hypotheken blijft Venn Hypotheken, met hetzelfde telefoonnummer, hetzelfde rekeningnummer en dezelfde website.

Ik ben adviseur: wat verandert er voor mij?

Er verandert niets. Voor jouw klanten blijft alles hetzelfde en voor jou ook. Je blijft zaken doen met Venn Hypotheken. Je houdt gewoon de aanstelling zoals deze nu is en kunt ons op dezelfde manier bereiken zoals je gewend bent.