People Helping People-beweging

Geplaatst op 08-03-2022

Bas Timmer (oprichter van Sheltersuit) heeft letterlijk zijn droom uit laten komen: Stichting Sheltersuit oprichten om zoveel mogelijk daklozen en vluchtelingen warmte te bieden op straat. Bijzonder om te zien dat hij afgelopen vrijdag zijn eerste duurzame collectie streetwear (gemaakt van ‘leftovers’ van peperdure stoffen) heeft gelanceerd tijdens Paris Fashion Week. Heel trots waren Pascale Prins en Monique van Dongen om erbij te mogen zijn namens Venn Hypotheken.

Elke aankoop steunt Stichting Sheltersuit

Deze duurzame collectie heeft Bas samen gemaakt met het hele team van Sheltersuit in zijn sociale atelier met restmaterialen van modehuizen. De collectie heeft een maatschappelijk statement om bewustwording van dakloosheid te creëren binnen ieders netwerk.

 

Mooi om te zien dat Bas na de show niet alleen in de spotlight staat maar ook het hele team die dit mogelijk heeft gemaakt. Shasho, ex-vluchteling uit Syrie, stond zichtbaar te stralen. Deze vakman heeft een grote bijdrage geleverd aan deze collectie. Tijdens ons gesprek kwam duidelijk naar voren dat hij ontzettend trots is op Sheltersuit en het nieuwe label. Hij heeft de kans gekregen om voor Sheltersuit te werken in het sociale atelier. Hier heeft hij zijn talent verder kunnen ontwikkelen, vrienden gemaakt en is hij nu de taal aan het leren. Sheltersuit geeft de mogelijkheid om letterlijk levens te veranderen.

 

Sfeertje van de straat

In het kunstcentrum Palais de Tokyo klopte de sfeer volledig: in het midden van de ruimte lagen de Sheltersuits waaromheen de modellen de streetwear collectie showden. De lampen waren gedoofd en de stemmen van de daklozen klonken door de speakers. Een sfeertje van de straat: uiteindelijk is het daar allemaal om te doen!

Ook bij Venn Hypotheken raakt dit in ons hart. Wij steunen Stichting Sheltersuit met geld, tijd en middelen en zijn betrokken bij degenen die juist géén dak boven het hoofd hebben.