Trots lid van de Sheltersuit-familie

Geplaatst op 30-08-2021

Venn Hypotheken is een hypotheekverstrekker met een maatschappelijk hart. Wij zijn #betrokken bij de mensen en de wereld om ons heen. Met onze hypotheken zorgen we dat onze klanten een thuis kunnen creëren, maar we zijn er ook voor hen die helaas geen thuis hebben. Graag dragen we bij aan het welzijn van deze mensen. We zijn dan ook enorm trots dat we ons sponsor mogen noemen van Stichting Sheltersuit.

Over Sheltersuit

Sheltersuit maakt wind- en waterdichte jassen die omgetoverd kunnen worden tot een warme slaapzak: Sheltersuits. Deze jassen worden aangeboden aan daklozen en aan vluchtelingen op verschillende plekken in de wereld. ‘Iedereen verdient warmte, bescherming en waardigheid’, vinden ze bij Sheltersuit. En bij Venn Hypotheken zijn we het daar roerend mee eens.

De missie van oprichter Bas Timmer is simpel: elke dakloze verdient een Sheltersuit, de warme wind- en waterdichte jas annex slaapzak waarmee hij sinds 2014 daklozen te hulp schiet.

Bas Timmer, oprichter Sheltersuit: "Sheltersuit is de nieuwe duurzame partner geworden van Venn Hypotheken.”

Mede dankzij deze samenwerking kan Stichting Sheltersuit blijven bouwen aan drie pilaren: het bieden van warmte, het upcyclen van materialen en het creëren van banen.

Actief op meerdere terreinen

Het bijzondere aan Sheltersuit zit hem voor ons in het feit dat de organisatie een actieve bijdrage levert op meerdere maatschappelijke terreinen. De Sheltersuits lossen de problemen van daklozen en vluchtelingen die onderdak zoeken niet op, maar de jassen bieden wel warmte en bescherming. De Sheltersuits zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is, met een nieuwe duurzame functie. Ten slotte worden de Sheltersuits geproduceerd in het sociale aterlier. De organisatie biedt deze mensen een inkomen, maar ook een gevoel van verbondenheid, stabiliteit en veiligheid.

Concrete acties om Sheltersuit te steunen

Monique van Dongen, Venn Hypotheken: "Met dit project gaan we een langdurige samenwerking aan waarbij Venn Hypotheken de Sheltersuit Foundation actief ondersteunt door geld, tijd en middelen te doneren. Daarnaast maken we ons sterk om bewustwording te creëren binnen ons netwerk. Onze medewerkers gaan de komende tijd een aantal acties opzetten om Sheltersuit te ondersteunen. Met onze eerste actie gaan wij bijvoorbeeld slaapzakken inzamelen: een actie die we graag samen met hypotheekadviseurs oppakken.”

Door de toenemende vraag naar Sheltersuits van hulporganisaties in binnen- en buitenland, heeft Sheltersuit dit jaar 16.500 slaapzakken nodig om de Sheltersuits te kunnen maken. 

Moumin Albibi, logistiek medewerker sociale atelier Sheltersuit: “Hoe meer slaapzakken we kunnen verzamelen, hoe meer pakken we kunnen produceren om uiteindelijk warmte te kunnen geven aan daklozen. We hebben drie slaapzakken nodig om één pak te maken.”

Pascale Prins, Venn Hypotheken: “Het is mijn werk om de adviseur optimaal te bedienen. Hiervoor rijd ik het hele land door. Hoe tof is het als ik dan meteen slaapzakken kan inzamelen voor Sheltersuit? Voor alle adviseurs die ons helpen, zorg ik persoonlijk voor een attentie natuurlijk. Meer hierover volgt op korte termijn!”.