Veelgestelde vragen Tips & geldzaken

Ga je verbouwen of verhuizen? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over geldzaken. Daarnaast delen we praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je kunt besparen op jouw maandlasten, jouw woning aantrekkelijk kunt presenteren bij verkoop of welke keuzes je kunt maken bij het afsluiten van een hypotheek.

De hypotheek van… Eva van der Meer

Eva van der Meer van Relevant voor je Klant vertelt over de goede hulp van Knab en Venn Hypotheken bij…

Lees het verhaal van Eva

Laat je niet verleiden met lage advieskosten

Ga je binnenkort een woning kopen? Laat je adviseren door een onafhankelijke adviseur. Dit kan je zomaar € 15.000,- opleveren!…

Lees verder

Veelgestelde vragen

Je kunt hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Je ontvangt dan op je e-mailadres een nieuwe link voor het instellen van het wachtwoord.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende hypotheekvormen:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuitaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek

Een combinatie van vormen is ook mogelijk. Op deze pagina vindt je een overzicht van alle hypotheekvormen en de verschillen.

Is de rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent bij de notaris lager dan de rente in het kredietvoorstel? Dan ontvang je bij Venn Hypotheken die laagste rente. Andersom gaat het ook op; als de rente op de dag van passeren hoger of gelijk is, dan houd je gewoon de rente zoals afgesproken in het kredietvoorstel.

Hoe werkt het?
Op de datum dat wij jouw hypotheekaanvraag ontvangen, wordt het rentetarief bepaald aan de hand van het dan geldende renteblad. Je ontvangt de rente die hoort bij de tariefklasse die voor jouw lening van toepassing is. Deze rente staat in het kredietvoorstel.

Als het rentetarief lager is op de datum dat je lening passeert bij de notaris, ontvang je deze lagere rente en geldt voor jou het renteblad van die betreffende datum. Je ondertekent bij de notaris gewoon de akte met de hypotheekrente uit het kredietvoorstel. Je ontvangt enkele dagen later een brief waarin wij bevestigen welke rente wij aanhouden.

Alle tariefklassen en daarbij behorende rentetarieven vastgelegd in het renteblad zijn van toepassing tijdens de door jou gekozen rentevastperiode. Je rentetarief wordt per leningdeel vastgelegd. Heb je meerdere leningdelen, kan het zijn dat verschillende rentetabellen van toepassing zijn.

Op deze pagina vind je meer informatie en een aantal voorbeelden.

Je kunt maximaal 15% per kalenderjaar aflossen. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke hoofdsom van je lening.

De incasso van uw maandtermijn vindt op de voorlaatste werkdag van de maand plaats. Wij vragen je daarom ook ervoor te zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat. Je betaalt je maandtermijn achteraf. Dat betekent bijvoorbeeld dat met een incasso per 30 maart, je de maandtermijn van maart betaalt.

Je kunt dit heel makkelijk doen via mijnhypotheekonline. Vul het formulier in en druk op de knop ‘verzenden’. Je ontvangt binnen enkele dagen een SEPA machtiging van ons. Deze kun je vervolgens invullen, ondertekenen en terugsturen met een kopie van je bankafschrift waaruit blijkt dat het rekeningnummer op jouw naam staat.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.