Alles over wonen en hypotheken

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over geldzaken. Daarnaast delen we praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je kunt besparen op jouw maandlasten, jouw woning aantrekkelijk kunt presenteren bij verkoop of welke keuzes je kunt maken bij het afsluiten van een hypotheek.

Filter op onderwerp in de kennisbank:

Veelgestelde vragen Tips & geldzaken

Ga je verbouwen of verhuizen? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over geldzaken. Daarnaast delen we praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je kunt besparen op jouw maandlasten, jouw woning aantrekkelijk kunt presenteren bij verkoop of welke keuzes je kunt maken bij het afsluiten van een hypotheek.

Zo betaal je jouw verbouwing

Een verbouwing is vaak een hele uitdaging en gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Welke keuzes je ook…

Lees verder

Bouwdepot bij nieuwbouw

Het aankoopproces van een nieuwbouwwoning verschilt van een bestaande woning. Wanneer de woning nog gebouwd moet worden, betaal je de…

Lees verder

Veelgestelde vragen

Je kunt hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Je ontvangt dan op uw e-mailadres een nieuwe link voor het instellen van het wachtwoord.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende hypotheekvormen:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuitaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek

Een combinatie van vormen is ook mogelijk. Op deze pagina vind je een overzicht van alle hypotheekvormen en de verschillen.

Je krijgt het laagste van het rentetarief genoemd in het kredietvoorstel en het tarief op moment van passeren.

Op het moment dat het rentetarief wordt vastgelegd, maken wij een foto van het voor jouw geldende renteblad. Alle tariefklassen en daarbij behorende rentetarieven vastgelegd in dit renteblad zijn van toepassing tijdens de door jou gekozen rentevastperiode.

Je kunt maximaal 15% per kalenderjaar aflossen. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke hoofdsom van jouw lening.

De incasso van jouw maandtermijn vindt plaats op de voorlaatste werkdag van de maand. Wij vragen daarom ook ervoor te zorgen dat er voldoende geld op jouw rekening staat. Je betaalt het maandtermijn achteraf. Dat betekent bijvoorbeeld dat met een incasso per 30 maart, je het maandtermijn van maart betaalt.

Je kunt dit heel makkelijk doen via mijnhypotheekonline. Vul het formulier in en druk op de knop ‘verzenden’. Je ontvangt binnen enkele dagen een SEPA machtiging van ons. Deze kun je vervolgens invullen, ondertekenen en terugsturen met een kopie van je bankafschrift waaruit blijkt dat het rekeningnummer op jouw naam staat.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.