Filter op onderwerp in de kennisbank:

Kennisbank
Aflossen

Voordelig aflossen

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken 15% boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een…

Lees verder

Hypotheek voor doorstromers

Heb je een koophuis en wil je verhuizen? Als doorstromer moet je met andere zaken rekening houden dan als starter.…

Bekijk de tips

Veelgestelde vragen

Je ontvangt hiervan een bevestiging. De notaris zorgt dat de hypotheek wordt verwijderd uit het hypothekenregister. De betaling van je maandtermijn wordt automatisch stopgezet.

Uiterlijk 6 weken na algehele aflossing van je lening ontvang je de jaaropgave.

Je kunt boetevrij aflossen:

  • Op de renteherzieningsdatum van je lening;
  • Indien er bij overlijden van een van de hypotheekgevers een uitkering komt uit een levensverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering.
  • Bij verkoop van je woning.
  • Als voor verlenen van hoofdelijk ontslag een verplichte aflossing moet plaatsvinden.
  • Op de einddatum van je lening.

De verwerking van het bedrag vindt uiterlijk 2 weken na ontvangst van het bedrag plaats. Een eventuele boeterente (indien er meer dan het toegestane boetevrije bedrag wordt overgemaakt) wordt verrekend. Je ontvangt een bevestiging met hierin je nieuwe leninggegevens en je nieuwe maandtermijn. Ook op mijnhypotheekonline kun je jouw gegevens raadplegen. In verband met de verwerkingstijd kun je de aflossing niet gelijk zien.

Je kunt dit overmaken op bankrekeningnummer NL44ABNA0408254726 onder vermelding van ‘extra aflossing’ en je leningnummer. Heb je verschillende leningdelen, vermeld dan ook van welk leningdeel afgelost moet worden.

Als je meer overmaakt dan het toegestane boetevrije bedrag is het mogelijk dat er boeterente in rekening wordt gebracht. Dat wordt dan in mindering gebracht op de extra aflossing. Je ontvangt altijd een bevestiging met een overzicht van de nieuwe gegevens en je nieuwe maandtermijn.

Je kunt ook heel makkelijk extra aflossen via mijnhypotheekonline. Je kunt zelf je aflossing ingeven, je nieuwe maandlasten bekijken en via iDEAL betalen.

Je kunt maximaal 15% per kalenderjaar aflossen. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke hoofdsom van jouw lening.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.