Algemene Voorwaarden   2 minuten

Bespaar op je hypotheekrente door automatische rentedaling

Naarmate jij meer aflost, loopt de geldverstrekker minder risico. Daar mag best wat tegenover staan. Daarom profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling.

Een rentedaling, en nog automatisch ook? Ja, je leest het goed. Het is één van de voordelen van een Venn hypotheek. Zodra je in een lagere tariefklasse komt, betaal je bij ons automatisch minder rente. Daar hoef je niets voor te doen. Wel zo eerlijk vinden wij. Jij betaalt tenslotte elke maand een stukje van je hypotheeklening af. Jouw schuld wordt minder en daarmee ons risico.

grafiek automatische rentedaling

Bespaar duizenden euro’s op je hypotheek

Een lagere hypotheekrente, dat wil natuurlijk iedereen. Een automatische rentedaling kan oplopen tot een besparing van duizenden euro’s gedurende de looptijd. Zo houd jij meer geld over voor andere dingen. Niet elke geldverstrekker hanteert een automatische rentedaling. Let hier goed op bij het afsluiten van je hypotheek. Op de website van looptijdrente.nl reken je eenvoudig uit wat de gevolgen zijn van een automatische rentedaling op jouw maandlasten.

Extra aflossen

Ook door extra aflossen kun je (sneller) in een lagere tariefklasse terechtkomen. Bij Venn Hypotheken mag je jaarlijks 15% van de oorspronkelijke hoofdsom van de hypotheek boetevrij aflossen. Bij andere geldverstrekkers is dat vaak slechts 10%.

Uitzondering NHG

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is de automatische rentedaling niet van toepassing. Op een hypotheek met NHG geldt geen risico-toeslag, waardoor je al bij aanvang in de laagste tariefklasse valt. Een verdere rentedaling is niet mogelijk.

Met Venn Hypotheken bespaar je moeite, tijd en geld. Meer weten over een hypotheek van Venn? Neem contact op met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.