Energiebespaarbudget voor woningverduurzaming

Koop je een huis en wil je gebruik maken van energiebesparende voorzieningen (EBV)? Dan kom je in aanmerking voor een energiebespaarbudget (EBB). Hierbij stort je geldverstrekker geld op een bouwdepot zodat jij EBV kunt toepassen.

Je leent op basis van een indicatieve kosteninschatting. Hierdoor ben je vrij om te bepalen welke EBV je toepast. Daarom is het raadzaam om het EBB altijd mee te nemen in het adviesgesprek met de financieel adviseur. Zo heb je meer financiële ruimte voor mogelijke duurzaamheidsingrepen aan de woning.

 

Besparen op je maandlasten

Je profiteert van meer wooncomfort en lagere maandlasten als gevolg van de energiebesparende voorzieningen, met als bijkomend voordeel dat de besparing doorgaans hoger ligt dan de hypotheeklast van de aanvullende lening. Je maandlasten worden dus lager, terwijl je meer leent. Een ander voordeel is dat de woning na het aanbrengen van EBV vaak meer waard wordt.

Lees hier een ander artikel over geld lenen voor energiebesparing

 

Energiebesparende voorzieningen

Voorbeelden van EBV zijn woningisolatie, het plaatsen van zonnepanelen en de installatie van een zonneboiler. Er zijn in totaal zeventien EBV’s vastgelegd die in aanmerking komen voor extra financiering. Een overzicht van de EBV vind je op www.homeqgo.nl. Hier zie je meteen hoeveel je kunt besparen.

 

Het financiële plaatje

Het EBB is een aanvullende lening, los van het maximale leenbedrag voor de aanschaf van de woning. Het maximale hypotheekbedrag is wettelijk vastgesteld op 100% van de marktwaarde. Voor energiebesparende voorzieningen kan dit oplopen tot 106% (zowel bij hypotheken met als zonder NHG). Hiervoor gelden specifieke voorwaarden die afhangen van de opbrengst van de EBV’s die gedaan zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een EBB? Vraag een onafhankelijk adviseur om advies of lees een ander artikel in onze kennisbank.

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.