Geld lenen voor energiebesparing

Je kan besparen op je maandlasten door meer geld te lenen als je een hypotheek afsluit. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig? Toch klopt het en als kers op de taart zorg je ook nog eens voor waardevermeerdering van je woning én een beter milieu!

                 

Hogere hypotheek
Energiebesparende maatregelen financieren met geleend geld kan voordelig zijn, als de besparing op de energierekening na de verbouwing hoger uitvalt dan het maandelijks aflosbedrag van de lening. Bij Venn Hypotheken stimuleren we verbeteringen aan de woning door het treffen van energiebesparende maatregelen graag! Hieronder vind je daarom een lijstje van alle mogelijke verbeteringen waarmee je een hogere hypotheek kunt aanvragen:

  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Spouwmuur-, dak-, leiding, vloer- en/of gevelisolatie
  • HR-ketel
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler, zonnepanelen, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Warmteterugwinning
  • Energiezuinige ventilatie
  • Energiezuinige kozijnen
  • HR-ventilatoren

Tips
Ook de overheid en de gemeente helpen graag mee aan het verbeteren van ons milieu door het verstrekken van subsidies. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kan je lezen welke subsidies je kan aanvragen. Kies je voor zonnepanelen? Dan kan je naast subsidie ook de betaalde btw voor aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst!

Wat je verder nog moet weten
Bij de inkomenstoetsing, waarmee wordt bepaald hoeveel je mag lenen, blijven investeringen voor energiebesparing tot maximaal € 9.000,- buiten beschouwing. Heb je een woning met een epc (energieprestatie-coëfficiënt) gelijk aan of lager dan nul? Dan mag je vanaf 1 januari 2019 € 15.000 meer lenen. Bij een nul-op-de-meter-woning met energieprestatiegarantie afgegeven voor minimaal tien jaar is dit bedrag zelfs € 25.000,-. Hiervoor moet je bruto jaarinkomen wel minimaal € 33.000,- zijn.

Wil je weten of energiebesparende maatregelen voor jou interessant zijn? Neem dan eens contact op met een adviseur bij jou in de buurt! Hij berekent graag wat je mogelijkheden en besparingen kunnen zijn!

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.