Oversluiten   2 minuten

Hypotheek oversluiten?

Het tussentijds oversluiten van je hypotheek kan interessant zijn. Je kunt flink besparen op je hypotheeklasten, doordat de rente een stuk lager ligt dan een paar jaar geleden. Maar het oversluiten van je hypotheek is niet gratis. Denk aan een boeterente voor het afkopen van je oude hypotheek, adviseurs- en notariskosten. Waar moet je op letten bij het oversluiten van je hypotheek? Venn Hypotheken geeft je een paar handige tips.

 

Overstappen naar een andere hypotheek is alleen zinvol als je de oversluitkosten terugverdient. In veel gevallen moet je een boete betalen voor het oversluiten van de hypotheek, omdat de geldverstrekker inkomsten misloopt. Dit is het geval wanneer je de hypotheekrente voor langere tijd hebt vastgezet. Of je kunt besparen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hypotheekvorm, woningwaarde en de resterende looptijd. Bereken bijvoorbeeld op Vereniging eigen huis of via de website van de Consumentenbond hoeveel je kunt besparen door je hypotheek over te sluiten.

 

Onafhankelijk advies

Loont het om je hypotheek over te sluiten? Neem dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseur onderzoekt verschillende mogelijkheden die bij jouw persoonlijke situatie passen en weegt voor- en nadelen tegen elkaar af.

Daarnaast kent de adviseur als geen ander de kleine lettertjes van de geldverstrekkers. Het is namelijk zinvol om je niet blind te staren op een lage rente. Ook voorwaarden die een geldverstrekker hanteert spelen een belangrijke rol bij de keuze voor wel of niet oversluiten. Zo profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling en dagrente. Geldverstrekkers zijn hiertoe niet verplicht. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden.

 

Aanpassen aan de actuele situatie

Je kunt er ook voor kiezen om de hypotheek over te sluiten, zodat de hypotheekvorm aansluit bij je huidige situatie. Misschien is er iets in je inkomen veranderd, waardoor je per maand minder of juist meer geld te besteden hebt. Dan is het wellicht interessant om over te stappen naar een nieuwe hypotheekvorm, waarbij je minder of juist meer aflost. In dit laatste geval ga je dan waarschijnlijk meer betalen per maand. De besparing wordt dan pas zichtbaar aan het einde van de looptijd.

Benieuwd of het loont om je hypotheek over te sluiten naar Venn Hypotheken? Vind een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.