Algemene Voorwaarden  Rente   2 minuten

Staar je niet blind op de lage rente

In 2018 stond de rente historisch laag en de huizenmarkt sloeg op hol. Mensen kozen er massaal voor om hun hypotheek over te sluiten. Logisch! Natuurlijk wil je profiteren van de laagste rente ooit. Maar vergeet niet om ook de voorwaarden van de geldverstrekker goed onder de loep te nemen. De laagste rente is namelijk niet per definitie het voordeligst.

 

Goedkoop wordt duurkoop

Leuk zo’n lage rente, maar er hangt meer achter het rentepercentage. De voorwaarden die de geldverstrekker hanteert kunnen op de lange termijn ongunstig uitpakken. Bijvoorbeeld omdat je maar een heel klein percentage boetevrij mag aflossen. Goedkoop wordt dan duurkoop.

 

Meer voordeel onderaan de streep

Maar het werkt ook andersom. Je betaalt misschien iets meer rente, maar door de uitstekende voorwaarden die de geldverstrekker hanteert ben je onderaan de streep goedkoper uit. Zo profiteer je bij Venn Hypotheken van een automatische rentedaling.

Daarnaast hanteren wij de dagrente. Wanneer de rente op de dag van passeren lager is dan opgenomen in de offerte, dan gaan we uit van de lagere rente. Wanneer de hypotheek bestaat uit meerdere leningdelen, bijvoorbeeld een deel aflossingsvrij, dan betaal je bij ons geen opslag. Venn Hypotheken hanteert voor alle leningdelen een gelijk tarief, terwijl de meeste andere partijen een opslag rekenen voor het aflossingsvrije leningdeel die kan oplopen tot 0,5%.

Met Venn Hypotheken ben je daarom onderaan de streep vaak voordeliger uit.

 

Kijk en vergelijk

Staar je dus niet blind op de laagste rente. Kijk goed naar de algemene voorwaarden van de hypotheekverstrekker. De hoogte van de rente hangt bovendien af van diverse factoren, waaronder jouw persoonlijke situatie.

Kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Of heb je spaargeld achter de hand, waarmee je een deel van de koopsom kunt financieren? Laat je bij voorkeur adviseren door een onafhankelijke adviseur. Hij of zij is bekend met de kleine lettertjes die de verschillende geldverstrekkers hanteren. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.