Aflossen   2 minuten

Voordelig aflossen

Waar de meeste geldverstrekkers uitgaan van 10% boetevrij aflossen, kun je bij Venn Hypotheken 15% boetevrij aflossen per kalenderjaar. Een ander groot voordeel is dat wij uitgaan van de oorspronkelijke hoofdsom in plaats van een leningdeel. Je kunt dus bij Venn Hypotheken een hoger bedrag boetevrij aflossen.

Afhankelijk van de situatie is het interessant om tussentijds af te lossen. Spaargeld op de bank levert vaak weinig op, terwijl je door aflossen profiteert van lagere hypotheeklasten. Dit is echter afhankelijk van het belastingtarief en geldt niet voor een (bank)spaarhypotheek. Raadpleeg daarom altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die rekent precies uit waar en hoe voor jou de meeste winst te halen valt.

Tussentijds aflossen en lagere tariefklasse

Door het tussentijds aflossen van je hypotheek kom je uiteindelijk in een lagere tariefklasse terecht. De tariefklasse is bepalend voor de rente-opslag die je betaalt: hoe lager de tariefklasse, hoe lager de rente-opslag. Met een hypotheek bij Venn profiteer je van een automatisch rentedaling, zodra je uitkomt in een lagere tariefklasse. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Eenvoudig aflossen via MijnHypotheekOnline

Tussentijds aflossen doe je eenvoudig zelf via MijnHypotheekOnline. Je geeft aan welk bedrag je wilt aflossen en krijgt direct inzicht in je nieuwe maandlasten.

Wil je meer dan 15% aflossen, dan vragen wij een vergoeding voor het renteverlies. Na het invullen van jouw gewenste aflosbedrag, zie je in MijnHypotheekOnline direct om welk bedrag het gaat. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Maak je nog geen gebruik van MijnHypotheekOnline? Maak in slechts drie stappen een persoonlijk account aan, waarmee je altijd zicht hebt op de stand van je lening en eenvoudig wijzigingen doorgeeft.

Boetevrij aflossen

Boetevrij aflossen is ook mogelijk in de volgende situaties:

  • Op de renteherzieningsdatum van de hypotheeklening
  • Wanneer er bij overlijden een uitkering vrijkomt uit een levens- en/of overlijdensrisicoverzekering
  • Bij de verkoop van je woning
  • Op de einddatum van de lening
  • Als voor verlenen van hoofdelijk ontslag, bijvoorbeeld in geval van scheiding, een verplichte aflossing moet plaatsvinden

Benieuwd of extra aflossen verstandig is in jouw situatie? Neem contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Deel via:        

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.