Hoe gaat Venn om met onverwachte situaties? - Venn Hypotheken

Hoe gaat Venn om met…?

Dat Venn voor een scherpe rente staat, wist je natuurlijk al. Nu denk je misschien: “Scherpe rente, en de voorwaarden dan?”. Geen zorgen, ook dat is goed geregeld. Venn staat voor begrijpelijke en betaalbare hypotheken zonder addertjes onder het gras. Zo hebben we onder andere dagrente, geen opslag op aflossingsvrije leningdelen en automatische rentedaling.

Maar hoe gaat Venn om met onverwachte situaties van jouw klant, zoals verhuizen, echtscheidingen of als je geld wilt aflossen bij overlijden?

Vrachtwagen_dblauw

…verhuizen

Jouw klant kan de hypotheek ‘gewoon’ meeverhuizen. Hij houdt dan de dezelfde rentecondities voor de resterende rentevastperiode. Uiteraard wel gebaseerd op de tariefklasse van de nieuwe hypotheek.

Is de huidige woning nog niet verkocht? Geen probleem. We passen dan de rente van de ‘oude’ hypotheek aan naar het tarief van een hypotheek met een rentevastperiode van 1 jaar. De ‘nieuwe’ hypotheek kan dan de rentecondities overnemen. Hieronder vallen de rente en resterende looptijd.

Een eventuele verhoging is ook mogelijk. Voor deze verhoging geldt dan de actuele rente en een maximale looptijd van 30 jaar.

Belangrijk om nog op te letten:

  • Als je de rentecondities wilt meenemen moet het kredietaanbod voor de nieuwe hypotheek zijn uitgebracht, uiterlijk 6 maanden na volledige aflossing van de hypotheek (op de oude woning)
  • Gaat jou klant scheiden? De rentecondities kunnen door één klant worden overgenomen
  • In de afgelopen 6 maanden mag geen betalingsachterstand op de hypotheek zijn geweest
  • Voor de verwerking rekenen we € 150,- administratiekosten
gebroken hart_dblauw

…echtscheiding

Een vervelende periode voor jouw klant die we graag snel en zonder gedoe afhandelen. Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid kan je doorgeven via dit online formulier. Vervolgens toetsen wij de aanvraag op basis van beheercriteria.

Belangrijk om nog op te letten:

  • De partner die wordt ontslagen uit de hoofdelijke aansprakelijkheid mag geen eigenaar meer zijn van de woning en moet zijn verhuisd.
  • Toetsing op basis van beheercriteria geldt niet als een verhoging van de hypotheek wordt gevraagd. In dat geval gelden de reguliere toetsingscriteria.
  • Wij rekenen € 150,- administratiekosten voor het verwerken van de wijzigingen van de lening.
portemonnee icoon

…aflossen

Bij Venn kan jouw klant per kalenderjaar maximaal 15% van de oorspronkelijke hoofdsom extra aflossen, zonder dat wij hier een vergoeding voor vragen. Jouw klant mag zelf kiezen of hij op één of meerdere leningdelen een aflossing doet. Aflossen kan eenvoudig met iDeal via MijnHypotheekOnline.

Belangrijk om nog op te letten:

Jouw klant kan ook boetevrij aflossen:

  • bij verhuizen;
  • als een noodzakelijke aflossing gedaan moet worden bij scheiding (ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid);
  • als geld wordt uitgekeerd vanuit een (verpande) overlijdensrisicoverzekering.

De voordelen op een rij

Is jouw klant een doorstromer of ondernemer? Voor deze klanten hebben wij interessante voorwaarden.

Actuele rentes

Bij Venn Hypotheken is jouw klant zeker van een scherpe rente. Wil je weten wat de actuele rentes zijn? Je vindt ze op onze rentepagina.

Meer weten

Wil je jouw klanten ook een Venn hypotheek aanbieden? Of zoek je informatie over bijvoorbeeld verwerkingstijden? Je leest er alles over op de speciale pagina voor adviseurs.

Aan de gegevens op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Eventuele (typ)fouten en/of prijswijzigingen voorbehouden.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.