Antwoorden op veelgestelde vragen van adviseurs - Venn Hypotheken

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen die wij van onze hypotheekadviseurs krijgen. Kijk gerust even rond. Staat je vraag er niet bij? Dan staan wij graag voor je klaar om je een passend antwoord te geven.

Een Venn-hypotheek kan alleen afgesloten worden na advies en bemiddeling door een onafhankelijke hypotheekadviseur zoals jij. Venn Hypotheken werkt rechtstreeks samen met de grote franchise-ketens en een aantal service providers. Bekijk hier alle samenwerkingspartners.

Bij Venn Hypotheken werken financiële denkers en doeners met vele jaren ervaring in de hypotheekmarkt. Het meerderheidsbelang in onze organisatie is in handen van NN Investment Partners. De funding voor onze hypotheken komt van investeerders die via Nationale Nederlanden willen beleggen in Nederlandse hypotheken.

Je ontvangt het kredietvoorstel binnen 1 werkdag.

Heeft jouw dossier spoed? Neem dan telefonisch contact op met team Venn of jouw serviceprovider. Wij houden jouw dossier dan extra goed in de gaten en geven voorrang waar mogelijk.

Als alle stukken zijn geüpload ontvang je binnen 2 werkdagen het kredietaanbod of feedback over de aangeleverde stukken.
Heeft jouw dossier spoed? Neem dan telefonisch contact op met team Venn of jouw serviceprovider. Wij houden jouw dossier dan extra goed in de gaten en geven voorrang waar mogelijk.

Het indicatief kredietvoorstel is vanaf datum uitgifte 4 maanden geldig. Het is mogelijk om de geldigheidstermijn te verlengen met 2 maanden, mits het bindend kredietaanbod is uitgebracht. Het verlengen is geheel kosteloos; jouw klant betaalt dus geen bereidstellingsprovisie of annuleringskosten.

Voor klanten die vóór 1 april 2022 een indicatief kredietvoorstel (de offerte) hebben aangevraagd:
Is de hypotheekrente voor de lening op het moment van renteherzieningsdatum lager dan de rente zoals vermeld in het verlengingsvoorstel dan krijgt jouw klant deze lagere rente. Is de rente gelijk of hoger, dan krijgt jouw klant de rente zoals vermeld in het verlengingsvoorstel.

Voor klanten die op of ná 1 april 2022 een indicatief kredietvoorstel (de offerte) hebben aangevraagd:
Jouw klant ontvangt de rente zoals vermeld in het verlengingsvoorstel.

Per jaar mag uw klant 15% van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen. Verder mag onbeperkt boetevrij worden afgelost:

  • op de renteherzieningsdatum van de lening;
  • bij verkoop van de woning;
  • indien er bij overlijden van een van de hypotheekgevers een uitkering komt uit een levensverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering;
  • als voor het verlenen van hoofdelijk ontslag een verplichte aflossing moet plaatsvinden;
  • op de einddatum van de lening.

Jouw klant kan onderstaande zaken gemakkelijk zelf aanpassen op MijnHypotheekOnline:

  • een aflossingsvrij leningdeel omzetten naar een lineair of annuitair deel;
  • aflossen via ideal;
  • nota's insturen voor het bouwdepot.

Contact

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Dan zorgen wij voor het juiste antwoord.

Actuele hypotheekrentes

Bij Venn Hypotheken is jouw klant zeker van een scherpe rente. Wil je weten wat de actuele rentes zijn? Je vindt ze op onze rentepagina.

Blijf op de hoogte

Volg onze LinkedIn-pagina en blijf op de hoogte van onze productverbeteringen, rentewijzigingen en ander Venn-nieuws.

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.