Geld besparen op de hypotheek zonder extra inspanning

Geplaatst op 17-05-2021

Bij een hypotheekadvies zoek je samen met de klant naar een product wat goed aansluit bij zijn wensen. Je kijkt naar de gewenste rentevaste periode,  de aflosvorm, en uiteraard naar de rente. Aanvullend zijn er wellicht specifieke voorwaarden waar je rekening mee houdt op basis van de klantsituatie; denk aan overbruggingskrediet, inkomen uit zelfstandige onderneming of leeftijd.

Uit de selectie rollen vervolgens enkele geschikte geldverstrekkers. Kies je dan standaard voor de meest vertrouwde partij? Of kijk je nog even verder?

Dagrente

Adviseurs die nog wat dieper  in de voorwaarden duiken, kunnen flink wat rentekosten besparen voor hun klant volgens Pascale Prins, Manager Distributie bij Venn Hypotheken. “Een van de voorwaarden die afgelopen jaren enorm relevant is gebleken, is de rentedatum; hanteert de geldverstrekker de datum genoemd in de offerte of kijkt hij ook naar de rente op de passeerdatum? Klanten die nu passeren en in januari een offerte van ons hebben ontvangen, ontvangen automatisch de huidige lagere rente. Dit scheelt de klant in een aantal gevallen meer dan € 10.000,- aan rentelasten! Hiervoor hoeven ze niets te doen! Ook rekenen wij hiervoor geen extra opslag. Dat is nog eens makkelijk verdiend toch?”

Geen addertjes onder het gras

Wat opvalt is dat Venn echt staat voor hypotheken zonder gedoe. Naast dagrente zonder opslag, betaal je ook geen opslag op aflossingsvrije leningdelen. “Ook zo’n belangrijke voorwaarde om naar te kijken in de finale selectie van geldvertrekkers”, voegt Prins toe. “Vaak zie ik toch nog adviseurs die enkel de annuïtaire rente vergelijken, ondanks dat klanten een aflossingsvrij deel hebben.

Ook looptijdrente kan flinke verschillen creeren in de totale rentelasten over de looptijd. "Wist je dat  slechts iets meer dan de helft van alle geldverstrekkers automatische rentedaling  standaard in hun voorwaarden hebben staan? Wij uiteraard ook".

Tot slot rekent Venn -als een van de weinige geldverstrekkers- ook geen kosten voor het verlengen van de offertegeldigheid. Een klant kan dus gratis de standaard offertegeldigheid van 4 maanden verlengen met 2 maanden. En ziet jouw klant toch af van de offerte? Ook dan betaalt hij geen annuleringskosten.  

Actuele rentes

Bij Venn Hypotheken is jouw klant zeker van een scherpe rente. Je vindt ze op onze rentepagina.

Hypotheken zonder gedoe

Wij houden het graag simpel: gewoon goede voorwaarden en een scherpe rente.