Stater stapt voor E-adviseur over op eHerkenning

Stater stapt voor E-adviseur over op eHerkenning
Geplaatst op 18-01-2022

Vanaf februari 2022 introduceert Stater stapsgewijs eHerkenning (EH3). Hiermee wordt het inloggen op E-adviseur nog veiliger en makkelijker gemaakt. Zodra je als adviseur aan de beurt bent, ontvang je daarover een bericht van Stater.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is de digitale sleutel waarmee een kantoor en geautoriseerde medewerkers op een veilige manier kunnen inloggen. Het biedt het kantoor de garantie dat de site betrouwbaar en veilig is. Stater ziet door eHerkenning wie er namens het kantoor geautoriseerd is in te loggen. Zo zorgen zij ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers het portaal kunnen benaderen.

Met eHerkenning logt een adviseur niet alleen in op het E-adviseur portaal, maar bij meer dan 400 organisaties en overheidsinstanties. Het is dus voor de adviseur niet meer nodig om voor elke site aparte accounts en inlogcodes aan te maken.

Als adviseur maak je misschien nog geen gebruik van eHerkenning. Wil je meer weten over eHerkenning of dit direct aanvragen? Kijk dan op eherkenning.nl.

De nieuwe functionaliteit - Actuele Hypotheekinformatie delen met de adviseur

Inloggen via eHerkenning biedt als belangrijk voordeel dat een adviseur vanaf dat moment gebruik kan maken van de nieuwe functionaliteit ‘Actuele Hypotheekinformatie delen met de adviseur’. De nieuwe functionaliteit geeft de adviseur, na akkoord van zijn klant, een compleet beeld van zijn actuele hypotheeksituatie. Dit geldt dan voor de geldverstrekkers die deze nieuwe functionaliteit in E-adviseur afnemen.

Kijk voor meer informatie op de website van Stater.