Kerstinspiratie 2018

Ben jij al een paar weken bezig met het bezoeken van alle kerstshows? Blader je – onder het genot van een warme chocomelk – urenlang door allerlei woonmagazines? Kijk je naar alle tv-programma’s over interieur? Waarschijnlijk wel, want… het is bijna zover: kerst 2018!

Heel logisch dat je na een tijdje door de (kerst)bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind je hieronder een aantal kersttrends voor 2018. Zo creëer jij, zonder kerststress, de ideale kerstsfeer bij jou thuis!

Trend 1 | Modern

In deze trend zien we tinten van wit, zilver en groen terug, vaak in combinatie met de klassieker: rood! Deze stijl spreekt veel mensen aan en daarom zie je deze stijl vaak terug in magazines, woonprogramma’s en op kerstshows.


Trend 2 | Klassiek

Ken je die hele mooie, klassieke kerstbomen? Je ziet ze weleens in chique restaurants of in oude films. Deze stijl is dit jaar 100% terug! Nostalgisch, vertrouwd en bovenal warm en gezellig. Dieprood met gouden of off white kerstballen en rustige, warme lampjes (het tegenovergestelde van de discolampjes dus). Tip: op onze Pinterest-pagina zie je veel voorbeelden van alle trends!


Trend 3 | Groen

We zagen het vorig jaar al, maar ook dit jaar zit je met groen helemaal goed! Tinten van eucalyptus en emerald green, donker en licht door elkaar. Probeer eens een contrasterende, maar rustige, kleur te combineren in deze trend. Bijvoorbeeld een paar witte kerstballen tussen al het groen. Dan spat het geheel er lekker uit!


Trend 4 | Roze met grijs

Het is bij deze trend handig als de rest van jouw interieur ook al wat grijze en roze tinten bevat. Dat staat extra mooi bij de roze kleurexplosie van deze trend. Je kunt natuurlijk voor fel roze gaan, maar denk ook aan pasteltinten of diepere kleuren (tegen het paarse aan) of wissel juist af met paarse elementen. Met gouden details geef je een chique twist aan deze trend! Tip: op ons Instagram-profiel zie je verschillende inspiratie voor kerst 2018!


Trend 5 | Bruin met blauw (en wit)

Je kunt binnen deze trend nog heel veel kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale boom als basis en vul deze met blauwe en bruine kerstballen die allemaal verschillende structuren en materialen hebben. Bijvoorbeeld: gladde ballen, grove ballen, ballen met veren of hout of in spijkerstof van oude jeans.

Ook kun je juist voor bruin en wit gaan. Start bijvoorbeeld met een dennenboom met kwalitatief goede nepsneeuw als basis. Vul deze met verschillende accessoires in bruintinten. Bijvoorbeeld: glanzende bruine kerstballen, maar ook doffe, stoffen of gouden kerstballen. Combineer met witte kerstballen voor een mooi geheel of voeg eventueel een paar donkerblauwe accenten toe.

Pinterest-bord kerst 2018

Bekijk ook ons Pinterest-bord ‘Kerst 2018’, voor heel veel inspiratie! Je vindt er DIY, kerstbomen, inspiratie, decoratie en veel meer! Speciaal voor jou geselecteerd.

Instagram wooninspiratie

Bekijk, naast ons Pinterest-profiel, ook ons Instagram account! Voor allerlei wooninspiratie, waaronder kerst! Volg ons, bekijk onze stories en like de berichten.