Geplaatst op 17-07-2019

5 tips voor een praktische, maar stijlvolle hal

Je interieur begint bij het openen van de voordeur. De hal is de ruimte die je dan als eerste ziet. Vaak is de hal een vergeten ruimte als het om een stijlvolle inrichting gaat. Wij geven je 5 tips om je hal praktisch, maar stijlvol in te richten!

Tip 1: kapstok

Een kapstok heeft minstens twee functies: hij houdt de jassen bij elkaar en kleedt je hal stijlvol aan. Afhankelijk van de grootte van jouw hal en het aantal spullen dat je wil opbergen, kun je kiezen voor:

  • (los)staande kapstok (of op wieltjes)
  • Kapstok aan de wand
  • Verborgen kapstok (bijv. achter een deur of in een trapkast)
  • Creatieve kapstok (qua materiaal of toepassing)

Of je nu kiest voor een praktische kapstok of een eye catcher: je jassen en spullen zijn stijlvol opgeruimd. Vind je jassen in het zicht maar rommelig? Kies dan voor een kapstok in of met opbergmogelijkheid.

Meer sfeer creëren in je huis? Lees in 3 stappen hoe je dit doet.

Tip 2: opbergruimte

Opbergruimte creëren in een hal vergt een beetje creativiteit! Werk bijvoorbeeld in de hoogte. Een plank boven je kapstok of kubussen aan de wand doen wonderen. Houd je van een opgeruimde hal? Gebruik manden of dozen voor kleine spullen zoals handschoenen of sleutels. Als de ruimte zich ervoor leent, plaats dan een smalle tafel (of ‘side table’) of kast.

Tip 3: zitmogelijkheid

Je kent het wel: in de ochtend snel en hinkelend je schoenen aantrekken. Een smal bankje is dan de perfecte oplossing en ook nog praktisch én sfeervol! In iedere hal past wel een krukje of inklapbaar stoeltje aan de wand. Speels, stijlvol en praktisch!

Naast je hal ook je woonkamer sfeervol inrichten? Een poef: dé sfeermaker in je woonkamer

Tip 4: verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in je huis. Goede sfeerverlichting in de hal maakt een groot verschil. Vaak hangt er een felle plafondlamp, fijn als je even in de spiegel kijkt, maar geen sfeervol begin in je huis. Plaats daarom sfeerverlichting. Met een lichtdimmer heb je de oplossing voor meer sfeer én praktisch licht.

Tip 5: spiegel

Voordat je de deur uitgaat nog even kijken of je haar goed zit, ideaal! Plaats een spiegel het liefst op de langste wand in de hal. Zo lijkt de ruimte groter. Wist je dat er zelfs spiegels met opbergmogelijkheden bestaan? Een spiegel geeft vaak die laatste finishing touch aan een ruimte. Probeer maar!

Heb je meer wooninspiratie nodig? Bezoek dan ons Pinterest account! Laat je inspireren om je huis nog sfeervoller te maken.

Deel via: