Geplaatst op 22-10-2019

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging. Daarbij is het essentieel om rekening te houden met de kledingkast. Lees deze tips over de 5 verschillende soorten kledingkasten en laat je inspireren.

1. Inbouwkast met schuifdeuren

Een inbouwkast met schuifdeuren is een ideale oplossing wanneer je meer ruimte wil creëren in de slaapkamer. Doordat de kledingkast ingebouwd is en verstopt is achter schuifdeuren valt deze bijna niet op. Kies voor dezelfde kleur schuifdeuren als de wand voor meer rust in de kamer.

Kan jouw slaapkamer wel wat sfeer gebruiken? Lees: ‘maak een fijne plek van je slaapkamer’.

2. Open kledingkast

Met een open kledingkast lijkt je slaapkamer optisch groter. Pas wel op: een open kledingkast kan zorgen voor een rommelige uitstraling. Wil je toch een open kledingkast? Plaats dan gordijnen om de kast te verbergen.

Ook handig: een kledingrek in je slaapkamer. Hang de kleren op volgorde van kleur of kies voor kleren in hetzelfde kleurpalet. Zo hang je eenvoudig je kleren klaar en kleedt het de ruimte nog stijlvol aan ook.

3. Kledingkast met schuine wand

Wanneer je een slaapkamer hebt met schuine kanten is een hoge kledingkast in je interieur vaak wat lastiger. Bouw een kast op maat in of kies voor een kledingrek onder de schuine kanten voor optimaal gebruik van de ruimte. Werk de kledingkast eenvoudig af met een gordijn ervoor, leuke deurtjes, schuifdeuren of je houdt de kast open.

Altijd al willen slapen op de bovenste verdieping? Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer.

4. Garderobekast met draaideuren

Een losstaande garderobekast met draaideuren past in vele slaapkamerindelingen. Deze soort kast zijn te vinden in allerlei maten en materialen. Je saaie kledingkast matchen met je slaapkamer interieur? Ga voor passende deurknoppen, leren lusjes of zwarte handgrepen voor een uniek effect.

Een kast met draaideuren heeft wel wat meer ruimte nodig dan andere varianten, vanwege de deuren die naar buiten open gaan. Compenseer het ruimteverlies door een spiegeldeur. Zo oogt je slaapkamer ruimer!

5. Inloopkast

Heb je een ruimte over in huis of gebruik je een gedeelte van de slaapkamer weinig? Tover deze ruimte om tot je eigen inloopkast. Zo heb je jouw hele garderobe op één plek. Denk hierbij vooraf goed na over de efficiënte indeling van de inloopkast. Ook goede verlichting mag niet ontbreken.

Meer inspiratie nodig voor je nieuwe slaapkamer indeling? Bekijk ons Pinterest-bord boordevol slaapkamer ideeën.

Deel via: