Welke bouwstijl past bij mij?

Gelukt! Je hebt een kavel bemachtigd en kan je eigen woning ontwerpen. Hoe maak je een keuze uit verschillende bouwstijlen?

De buitenkant van de woning is het eerste wat jij en andere mensen zien. Het is daarom erg belangrijk dat je goed nadenkt over het ontwerp en de stijl van de woning.

De keuze van de stijl kan afhankelijk zijn van de regio waar de woning staat, maar ook de wijk kan van grote invloed zijn. Een architect kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Modern

Een woonstijl die eigenlijk overal toe te passen is en waarmee je je kan onderscheiden door middel van een bijzonder ontwerp. De stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, vierkante vormen en een plat dak.

2. Landelijk

Kan je een vrijstaande woning bouwen op het platteland of in de natuur? Dan ligt een landelijke bouwstijl voor de hand. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, een lage gootlijn en ramen met roedes.

Moderne woonstijl
landelijke architectuur
Jaren 30 architectuur
klassiek architectuur

3. Jaren '30

Als je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte, dan kan je het beste uit met een jaren 30 woning. Bij een jaren 30 bouwstijl horen altijd een aantal bepalende kenmerken zoals een groot dakoverstek, erkers of uitbouwen en een statige voorgevel.

4. Klassiek

Op zoek naar een huis met chique uitstraling? Dan is de klassieke woonstijl iets voor jouw! Kenmerken van deze stijl zijn symmetrie, de statige voordeur, hoge gootlijn en grote raampartijen op de eerste woonlaag.

Delen

The AddToAny Share Buttons plugin is not activated

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.