6 perfecte planten voor in de badkamer

Groen in huis doet goed! Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer geven planten een geweldige sfeer. Helaas, vocht en weinig licht zorgen ervoor dat de meeste planten het nog geen week volhouden in de badkamer. Goed nieuws: er zijn specifieke planten die, ook in jouw badkamer, wél overleven. Zes planten in het zonnetje!

1. Krulvaren

De krulvaren, oftewel de Neprolepis maak je niet blij met een plaatsje in de woonkamer. Des te fijner voelt deze plant zich in de badkamer.

De krulvaren houdt van vocht en warmte. In een badkamer waar indirect daglicht schijnt, doet de krulvaren het vooral goed.

Wanneer het te donker is, vallen de bladeren snel af.  De krulvaren staat ook heel leuk als hangplant. Dit zorgt voor een speels effect in jouw badkamer!

2. Lepelplant

Een sierlijk en charmant plantje dat het perfect doet in de badkamer. Met die groene, glimmende bladen is de lepelplant het stralende middelpunt van elke badkamer.

Dat niet alleen: de lepelplant zuivert de lucht! Een lichte, schaduwrijke plaats heeft de voorkeur. En natte voetjes? Daar geeft de lepelplant niks om.

3. Aloë Vera

Naar de Aloë Vera heb je écht geen omkijken. Zon, schaduw, warmte, kou: deze plant vindt alles wel prima. Het enige wat je niet moet doen, is deze plant té veel water geven.

Aloë Vera is niet zomaar een stijlvol, blauwgroenig plantje. De bladeren bevatten vele vitamines en mineralen die worden gebruikt als medisch hulpmiddel. Wondje? Jij hebt jouw eigen medicijnplantje in de badkamer staan!

graslelie
aloe-vera-venn

4. Graslelie

Klein, maar krachtig. De graslelie staat bekend om haar luchtzuiverende krachten. Deze plant haalt 95% van de koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Dat is pas lekker een bad nemen, in zo’n schone, gezuiverde lucht.

Voor al dat harde werk vraagt de graslelie bijna niets terug. Dit plantje kan heel goed omgaan met vergeetachtige mensen. Zo één à twee keer per week wil de graslelie wat water, maar als je dit een paar keer vergeet, maakt dat nog altijd niet veel uit.

5. Sanseveria

Ze is niet zo moeilijk, deze lange, elegante dame. De Sanseveria, oftewel de vrouwentong, heeft weinig verzorging nodig. Dol op schaduw en luchtvochtigheid en daarom perfect voor in de badkamer. De plant is al blij met een paar slokjes water per week.

De ene sanseveria is de andere niet: met 70 verschillende soorten is de keuze reuze! Kenmerkend is de groengrijze kleur en de puntige bladeren.

sanseveria
klimop

6. Klimop

De klimop zie je vooral terug als beschutting in de tuin. Maar in een badkamer voelt de klimop zich ook thuis. Hoewel een plekje voor het raam fijn is, vindt de klimop het ook niet erg om minder licht te krijgen.

Zet de klimop op een plankje of de spoelbak van het toilet, zodat je een hangplant-effect krijgt. Direct een jungle gevoel in je badkamer!

Wist je dat de klimop trouwens goed is voor je nachtrust? Het luchtzuiverende effect van de klimop ondersteunt dit.

Je hebt het ideale ontwerp bedacht voor je badkamer. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw badkamerwens werkelijkheid wordt.

Delen

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

Array

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Array

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Array

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

Array

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

Array

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Array

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Array

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Array

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Array

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Array

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.