Geplaatst op 31-12-2018

Een sfeervol huis na de feestdagen

De feestdagen zijn voorbij en daarmee verdwijnt er een hoop sfeer uit huis. Hoe vul je die kerstleegte weer op? Drie tips om je huis weer gezellig te krijgen!


Stoffen en structuren

Een kussen in warme kleuren, een wollig kleed en een dikke plaid over de bank. Deze stoffen houden je niet alleen letterlijk warm, maar geven het huis ook een knusse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een plaid met een grove wol structuur. Gelijk een speels effect!  

Bron: dehewihome.nl


Planten

Niet alleen heel gezond om in huis te hebben, maar ook erg goed voor de sfeer. Veel kamerplanten hebben een luchtzuiverend effect, zoals de lepelplant. Wie voor hip gaat, kiest voor de stippelplant of de Alocasia Zebra. Beide planten hebben mooie tekeningen in de vorm van stippen en zebrastrepen. Zet ze in een stijlvolle pot en het is gelijk een feestje in huis.

Bron: tanjavanhoogdalem.nl


Licht

De kerstlichtjes maakten dit vast wel duidelijk afgelopen maand: licht is één van de belangrijkste sfeermakers in huis. Een kamer met veel natuurlijk lichtinval is daarom fijn, maar je kunt dit ook goed aanvullen met de juiste verlichting. Hoe je dat doet? Kies voor een rustige basisverlichting verdeeld over de hele ruimte. Waak daarnaast voor koel en wit licht in je lampen. Dimlampen zijn een slimme keuze. En als we het toch over sfeerlicht hebben: kaarsjes heb je nooit genoeg!

Bron: siefshome.nl


Welke tips heb jij om je huis weer gezellig aan te kleden na de kerst? Deel ze op onze Facebook pagina of via Instagram!

Deel via: