Geplaatst op 27-08-2018

Eetkamerstoelen trends op een rijtje!

Ben je op zoek naar leuke eetkamerstoelen? Wat veel mensen niet verwachten is dat eetkamerstoelen voor sfeer zorgen in huis. Wij hebben een aantal leuke trends op een rijtje gezet!

Eetkamerstoelen industriele stijl
Bron: table Sud

Industriële stoelen

Een industriële inrichting is op dit moment helemaal hip! Eén van de kenmerkende materialen van een industriële eetkamerstoel is dat er metaal of staal in verwerkt zit. Daarnaast wordt voornamelijk gewerkt met leer. Je kunt er zelf voor kiezen om de stijl zeer aanwezig te laten zijn via grote en grove materialen, of juist via kleine, smalle en subtiele accenten.

Industriële stoelen staan in veel verschillende woonstijlen prachtig! Van stoer tot landelijk, een industriële eetkamerstoel past overal bij. Een absolute aanrader dus om mee te nemen in je overweging bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen.

Verschillende soorten stoelen

Het afstemmen van je interieur kan een voldaan gevoel geven. Het ziet er mooi uit maar soms ook een beetje saai! Wat steeds meer voorkomt is het gebruik van diverse soorten eetkamerstoelen. Dit zorgt voor een vrolijk en speels effect. We raden je aan om kleuren en materialen te kiezen die bij elkaar passen. Let er bij deze trend goed op dat het niet rommelig wordt.

Eetkamerstoelen verschillende sorten stoelen
Bron: Binti home

Alle stoelen in één kleur

Je kunt ervoor kiezen om verschillende soorten stoelen allemaal in één kleur te verven. Deze setting oogt rustig maar doordat alle stoelen een andere vorm en hoogte hebben blijft het een speelse combinatie.

Eetkamerstoelen meerdere kleuren

Hetzelfde model stoelen

Heb je jouw favoriete model eetkamerstoel gevonden? Je kunt ervoor kiezen om slechts één kleur te gebruiken, of juist het speelse effect toe te voegen en gebruik te maken van bijvoorbeeld drie verschillende kleuren. Leuk, speels en héél fijn als je niet kunt kiezen welke kleur je nou echt het leukste vindt!

Eetkamerstoelen mix and match verschillende soorten

Bron: Home Deco

Mix & match

Alle soorten stoelen, materialen, kleuren en hoogtes zijn welkom! Voor de creatieveling onder ons: je mag helemaal losgaan. Ga voor krukjes, hoge stoelen en bankjes. Zorg er wel voor dat er enigszins een lijn zit in de eetkamerstoelen. Voorkom een chaotische look. Dit kun je doen door de omgeving (de rest van je woonkamer of eetkeuken) rustiger aan te kleden.

Eetkamer stoelen modern

Bron: Home Deco

Strakke eetkamerstoelen

Naast alle opvallende en aanwezige eetkamerstoelen, kun je er ook voor kiezen om voor een rustige look te gaan. Wil je nieuwe trendy eetkamerstoelen die minder aanwezig zijn? Ga dan voor strakke eetkamerstoelen. De keuze is zéér groot en op dit moment helemaal in! Je kunt gaan voor een houten look maar ook lederen stoelen staan prachtig.

Veel mensen gaan voor een strakke look omdat het rustig oogt en trendy is. Daarbij komt dat je strakke eetkamerstoelen eenvoudig kunt combineren met de rest van je interieur.

Boomstamtafel met kussentjes en een bankje met stoelen.

Bron: zwaartafelen

Bankjes aan tafel

Wellicht heb je het al vaker voorbij zien komen, zo ook in dit artikel: bankjes aan een tafel. Het is super hip en het is ook nog eens heel handig! Je creëert extra zit plekken. Je kunt ervoor kiezen om een bankje met rugleuning te nemen, of zonder en een paar fijne kussens neer te leggen.

Benieuwd naar welke eetkamerstoel bij jou past? Wij raden je aan om een winkel binnen te stappen en de stoelen gewoonweg te testen. Hoe zit de stoel? Hoe voelt de stof? Door meerdere eetkamerstoelen te proberen kom je er vanzelf achter wat bij jou past.

__________________________________________________________________________________________________

Heb jij nog een leuke trend die wij kunnen toevoegen aan het rijtje? Volg ons op Instagram voor dagelijkse inspiratie!

 

 

Deel via: