Geplaatst op 22-06-2018

Grote ideeën voor een kleine buitenruimte!

Hoe klein je buitenruimte ook is, met mooi weer kan je ervan genieten! Wij hebben tips en ideeën ter inspiratie!

Twee buitenruimtes ingericht met banken, stoelen en planten.

1. Kleine tuin

Heb je een kleine buitenruimte? Geen probleem! Met de juiste tuinmeubelen is het puur genieten op jouw kleine terras. Zo kun je kiezen voor een langwerpige (hoek) bank met gezellige kussentjes. Kies voor een leuke stijl zoals de bohemian stijl die helemaal in is op dit moment. Deze stijl kun je terug laten komen door een pallet als tafel te gebruiken. Daarbij kun je de pallet in houtkleur gebruiken als tafel (vanwege de splinters wel even schuren), of verven in een kleur naar jouw wens. Creatief én goedkoop! Tot slot kun je jouw buitenruimte helemaal afmaken met een hip vloerkleed. Gebruik printjes of een rietkleur om het af te maken.

Verschillende kleine ingerichte balkons met banken en kussens.

2. Klein balkon

Er past meer op je balkon dan je denkt omdat er meer praktische meubels beschikbaar zijn. Zo kun je gebruik maken van opklapbare tuinsets en tafels die je over het balkon kan hangen. Daarnaast heb je eenvoudige maar stijlvolle opklap tafeltjes. Zet er een tuinbank met tuinkussen bij en je hebt meteen een gezellig hoekje. Je kunt zelfs in sommige tuinbanken je kussens opbergen zodat je ruimte wint. Hang een leuke plantenbak over het balkon en je hebt een knus plekje gecreëerd. Te veel zon? Hang een groot doek op in plaats van een parasol, ook dat scheelt weer ruimte. Wanneer de avond valt is een versierde balkonrand met kleine lampjes sfeervol en knus!

Buitenruimte aangekleed met groen.

3. Bloemen en planten

Gek op bloemen en planten maar weinig plek? Je kunt kiezen voor een makkelijk optie: bijvoorbeeld plantenbakjes aan je balkon. Super leuk! Maar wat dacht je van een wandrek met kleine moestuin plantjes? Of gebruik lege flessen als plantenbakken en hang deze vervolgens aan een touwtje langs de muur. Een ander idee is om pannetjes aan het plafond te hangen met bloemen erin of ga eens op pad! Zoek een stok en gebruik dit als ophang rekje. Daarmee maak je optimaal gebruik van je kleine buitenruimte. Ideeën genoeg om jouw balkon gezellig in te richten! Je moet er wat voor doen, maar dan heb je ook wat. Dol op planten? Lees er hier meer over.

Buitenruimte lekker eten met een barbecue op het balkon.

4. Barbecueën op je balkon

Wij zijn er gek op! Zonnetje, frisse drankjes en… heerlijk buiten eten! Met een kleine buitenruimte dien je wel wat creatief te zijn. Er zijn leuke kleine barbecues beschikbaar zoals die van bovenstaande afbeelding en het kost maar een paar tientjes!
_____________________________________________________________________________________

Kortom de conclusie is dat jouw kleine buitenruimte met wat creatieve inspiratie goed in te richten is, om volop te genieten van de buitenlucht. Enjoy! Meer inspiratie nodig voor je tuin of balkon? Dat kun je hier vinden!

Deel via: