Helemaal zen in je eigen yogakamer!

Na een drukke dag is het heerlijk om je hoofd even helemaal leeg te maken. Yoga is de perfecte manier! Als je geen zin hebt om lessen te volgen, kun je yoga oefeningen ook prima thuis uitvoeren. Natuurlijk is het dan leuk om een kamer in stijl in te richten en niet alleen een yogamat in de woonkamer neer te leggen. Om perfect te ontspannen is de ambiance van groot belang.

Kies jouw happy room

Ten eerste heb je een ruimte nodig waar je yoga kunt uitoefenen. Neem een ruimte waarin je je vrij kunt bewegen. Het gevoel en de sfeer zijn belangrijk en in een krappe ruimte is het lastig om die tot hun recht te laten komen. Kies dus bij voorkeur een wat grotere ruimte.

Licht en kleuren

Kleuren en verlichting zijn heel belangrijk voor je humeur. Tijdens yoga werk je ook regelmatig met kleuren. We raden aan om voor neutrale kleuren te gaan op de muren en vloeren. Daarnaast is het ideaal om een dimbaar licht te plaatsen. Bij bijvoorbeeld yin yoga en meditatie is wat minder fel licht fijn, terwijl bij actievere yoga wat feller licht beter is. Hang gordijnen of shutters voor de ramen, zodat je ook het natuurlijke licht kunt regelen en je de gordijnen eventueel kunt sluiten voor meer privacy.

Simpele inrichting

Het belangrijkste aspect van yoga is rust. Dus probeer de inrichting van jouw yogakamer niet al te druk in te richten. Creëer een serene sfeer door de juiste kleuren en lichten. Plaats niet al te veel meubels (alleen de benodigde) en bedenk wat je écht nodig hebt in de ruimte. Het belangrijkste is dat je de ruimte hebt om de poses aan te nemen. Je kunt een yogamatje neerleggen en bij sommige oefeningen een kussentje. Net wat jij fijn vindt! Een klein kastje is altijd handig om spullen in op te bergen zoals theekopjes en instructies.

Geluid en geuren

Niet iedereen houdt van muziek of geluid tijdens yoga. Stilte kan heel fijn zijn. Als je ervoor kiest om een muziekje op de achtergrond af te spelen, gebruik dan een (mobiele) speaker i.p.v. je telefoon of laptopDe kans is aanwezig dat iemand je stoort. Daarnaast kun je een geurkaars of wierrook aansteken. Ook geur is belangrijk voor de sfeer. Je kunt ook organische producten of etherische oliën gebruiken om een rustgevende sfeer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor eucalyptus of lavendel.

Yoga: breng de natuur in huis met groen.
Yoga: verwarming en ventilatie.

Breng de natuur in huis

Planten zijn esthetisch verantwoord, zorgen voor sfeer en zuurstof. Sommige planten zijn ook nog eens luchtzuiverend. Planten van de laatste soort nemen schadelijke stoffen op, slaan die op en breken ze af, waardoor je schone lucht overhoudt. Een voorbeeld van zo'n plant is de lepelplant, die sterk luchtzuiverend is, mooi bloeit en gemakkelijk te verzorgen is.

Verwarming en ventilatie

Hoewel je de neiging hebt om het in je yogaruimte lekker warm te maken, is dat misschien niet zo handig. Zuurstof en frisse lucht zijn juist heel belangrijk. Als het warm is in je ruimte, is het heel lastig om je geest te ontspannen. Frisse lucht activeert je hersenen, dus zorg voor goede ventilatie.

Benieuwd of je dat leuke huis op de hoek kunt kopen? Bereken dan zelf eenvoudig je maximale hypotheek of laat je vrijblijvend informeren door een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Delen

The AddToAny Share Buttons plugin is not activated

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.