Geplaatst op 11-10-2018

Kleine keuken? Benut ‘m optimaal!

Heb jij een kleine keuken en wil je die zo efficiënt mogelijk inrichten? Hiervoor dien je creatief te zijn! Wil je al je spullen en apparatuur kwijt? Maak dan een goede indeling. Hoe? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Lees snel verder!

Een kleine keuken met witte kleuren.

Bron: Elle Decor

Tip 1: Kleurgebruik

Gebruik voornamelijk lichte tinten op je muren en plafond zoals wit, beige of pastel. Op deze manier creëer je een ruimtelijk effect en voelt je keuken direct groter aan. Daarnaast reflecteren de lichte kleuren en zorgt dit voor meer (natuurlijk) licht. Tot slot is het gebruik van neutrale tinten aan te raden omdat ze ervoor zorgen dat jij er niet zo snel op uitgekeken bent. Kleur kun je aanbrengen met (handige) accessoires.

Een kleine keuken met handige opbergkastjes.
Bron: facilisimo.com

Tip 2: De hoogte in

Maak slim gebruik van jouw ruimte. Als je de ruimte om je heen niet hebt kun je misschien wel de hoogte in! Dichte bovenkastjes geven een vol effect, dus probeer daar niet je hele keuken mee vol te zetten. Maak bijvoorbeeld gebruik van open plankjes of wandrekjes.

Een kleine inrichten, de hoogte in.
Bron: etsy

Tip 3: Inbouwapparatuur

Magnetrons, vriezers, koelkasten, afwasmachines, ovens en ander apparatuur nemen veel ruimte in beslag in een keuken. Welke apparatuur heb je écht nodig in je keuken? Als je weinig ruimte hebt is het belangrijk om goed na te denken over welke apparatuur je in de keuken plaatst. Wanneer het mogelijk is kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een vaatwasser in een keukenkastje te laten bouwen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de vriezer ergens anders te plaatsen zoals in de schuur, of garage.

Een bar in een kleine keuken.
Bron: etsy

Tip 4: Eten in de keuken

Een grote eettafel plaatsen in een kleine keuken is vaak niet mogelijk. Een slimme oplossing is om een kleine bar te maken in de keuken. Een bar of een hoge tafel zorgen ervoor dat je toch een plekje in de keuken hebt om te kunnen eten. Ook erg gezellig om te zitten als de ander aan het koken is! Je kunt de bar bevestigen aan de muur maar het is ook mogelijk om een vrijstaand element te plaatsen. Kijk eens rond naar mooie hoge (tweedehands) tafels op bar hoogte.  Een paar mooie barkrukken en je bent er helemaal klaar voor!

Een kleine dubbele keuken met keuken aan beide kanten.
Bron: Design sponse

Tip 5: Dubbele keuken

Speciaal voor lange keukens: een dubbele keuken. Is jouw keuken lang en breed genoeg voor twee keukenblokken, aan elke kant één? Dan is dit misschien wel een handige oplossing voor jou! Het is wel handig om ervoor te zorgen dat je met minimaal twee personen in de keuken kunt staan en werken.

Een kleine keuken maak gebruik van alles plekjes en hoekjes.
Bron: eatwell101

Tip 6: Compact en opgeruimd

Probeer alles overzichtelijk en opgeruimd te houden. Plaats koffiekopjes en pannen in elkaar, schaf kleine keuken tools aan en maak gebruik van hoekjes.

_________________________________________________________________

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat jouw keuken echt als thuis aanvoelt. Een kleine keuken heeft genoeg mogelijkheden als je een klein beetje creatief bent en elke hoek goed kan benutten. Met welke tip kun jij aan de slag gaan? Klik hier voor meer keuken inspiratie!

 

 

Deel via: