Geplaatst op 20-06-2019

7 tips voor meer ruimte in de keuken

Kleine keuken? Om deze efficiënt in te richten heb je wat creativiteit en inspiratie nodig. Wij geven je 7 tips om alles netjes op te bergen!

Tip 1: kleurgebruik

Je keuken groter laten lijken? Begin met neutrale en lichte kleuren op je muren en plafond. Denk aan: beige-, wit- en pasteltinten. Die kleuren reflecteren het daglicht. Dat vergroot je keuken optisch! Vind je die kleuren maar saai? Breng dan met gekleurde (keuken)accessoires accenten aan.

Tip 2: vergeet de wanden niet!

Met weinig vierkante meters moet je slim zijn: werk in de hoogte! Gebruik hierbij liever geen dichte kastjes. Deze zorgen ervoor dat alles nog kleiner lijkt en dat wil je juist niet. In plaats van bovenkastjes kun je plafondhoge keukenkasten, trendy wandplanken of -rekjes gebruiken. Dit zorgt voor een speels effect en je keuken is meteen aangekleed!

Naast je keuken ook je buitenruimte aanpakken? ‘Grote ideeën voor een kleine buitenruimte’.

Tip 3: creëer werkruimte

Staat in jouw keuken de magnetron, waterkoker of het koffieapparaat op het aanrecht? De apparaten die je regelmatig gebruikt blijven staan en de rest berg je efficiënter op. Denk ook aan inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser of kokendwaterkraan voor ruimtebesparing.

Tip 4: eten in de keuken

Het plaatsen van een eettafel is vaak niet mogelijk in een kleine keuken. Een creatieve oplossing is het plaatsen van een (inklapbare) bar of hoge tafel. Zo heb je meteen een fijn plekje om aan te zitten en rustig te eten.

Wel genoeg plek voor een eettafel? Ontdek de eetkamerstoelen trends van dit moment!

Tip 5: dubbele keuken

In een kleine ruimte is de opstelling essentieel. Als de ruimte lang en breed is past een dubbele (of ‘parallel’) keuken perfect! Belangrijk hierbij is de ruimte tussen de twee keukenblokken. Zorg dat je met minimaal twee personen in de keuken kunt staan en werken. Bijkomend voordeel is dat je met deze keukenopstelling meer werkbladruimte hebt!

Tip 6: compact en opgeruimd

Een rommel is het al snel, in een kleinere ruimte. Gebruik daarom slimme opbergmogelijkheden, zoals een keukentrolley of een bordenrek. Een magneetstrip of hangende potten met schroefdeksel zijn ook ideaal!

De stijl van de keuken kan ook meespelen. Een greeploze keuken zorgt namelijk voor een opgeruimd en clean gevoel. Kasten lopen in elkaar over, waardoor alles wat ruimer lijkt.

Tip 7: laat je inspireren!

Het belangrijkste is dat jij jezelf thuisvoelt in je woning. Een kleine keuken heeft genoeg mogelijkheden, zolang je een beetje creatief bent en elke hoek benut. Bekijk ons Pinterest-bord voor meer keukeninspiratie!

Deel via: