Geplaatst op 16-01-2019

3 tips voor een landelijke keuken

Een landelijk interieur is populair in Nederland. Terecht! Voor deze warme woonstijl hoef je niet in een landhuis te wonen. In een moderne woning kun je ook een landelijke sfeer creëren. De keuze van je keuken is daarmee niet onbelangrijk! Dit vormt steeds vaker het centrale punt in je woning en is dus een belangrijk stijlelement. Een landelijke keuken geeft een warm, gezellig en knus gevoel.

Hieronder lees je 3 tips voor een landelijke keuken anno 2019!

Bron: welke.nl

Tip 1: Creëer een (woon) keuken in een grote open ruimte

Een belangrijke tip voor een landelijke keuken is het kiezen van een grote en toegankelijke ruimte in je huis. Zorg voor veel daglicht via grote ramen. Dit geeft een ruimtelijk effect, maar is ook de basis van een landelijk interieur. In de grote ruimte waar je keuken zich bevindt kun je ook meerdere meubels kwijt. Zo maak je er een echte leefruimte van. Stem, qua meubels, wat ruwere materialen of patronen af met zachtere elementen. Denk bijvoorbeeld aan stoffen, comfortabele stoelen aan een grote houten tafel die een ruwe afwerking, een dik blad en brede poten heeft. Bedenk ook goed wat voor soort vloer je in de keuken wil hebben. Een wat ruwere vloer doet het vaak goed bij landelijke keukens. Denk bijvoorbeeld aan oude tegels. Een landelijke keuken draait om karakter.

Bron: houtenkeukenopmaat.nl


Tip 2: Gebruik landelijke materialen

In een landelijke keuken wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Dit in combinatie met beton, koper en diverse stoffen. Je kunt kiezen voor houten werkbladen en kastjes in combinatie met beton of natuursteen. Vroeger waren landelijke keukens geheel in hout ingericht, maar tegenwoordig is het een stuk moderner geworden en kun je het goed combineren met andere materialen. Voor de uitstraling van de keuken is het belangrijk dat je karakter laat terugkomen. Denk aan natuurlijke, oude en ruwe materialen of voorwerpen. Ook is een sierlijst of patroon veelgebruikt.

Bron: kok-heijkamp

Tip 3: Combineer met accessoires

Om de sfeer te benadrukken kun je bijpassende accessoires en decoraties toevoegen aan een landelijke keuken. Kies bijvoorbeeld voor een grove houten snijplank of koperen pannen. Zorg ervoor dat dit allemaal goed in beeld is zodra je binnenloopt in de keuken. Dit kun je doen door het op te hangen aan grote haken of in een oude porseleinen pot rechtop te zetten. Dit benadrukt de sfeer én het is functioneel. Je kunt er ook voor kiezen om je (bonte) servies uit te stallen, thee- en handdoeken op te hangen of een rekje met kruiden neer te zetten. Zoveel mogelijkheden!

_____________________________________________________________________________

Meer keukeninspiratie? Lees ook onze andere artikelen voor meer inspiratie of bezoek ons landelijk Pinterest-bord.

Deel via: