Geplaatst op 13-08-2018

Maak van je tuin een relaxte plek!

Het is zomer! Tijd om te ontspannen en waar kun je dit nou beter doen dan in je eigen tuin? Even heerlijk genieten. Veel groen, zon en natuurlijk een lekker drankje en een fijne stoel. Met een paar simpele tips helpen we je op weg naar een ultieme relaxtuin. Zo kom je helemaal tot rust!

Tuin met een gedeelte in de schaduw met parasol.

Bron: alroyhazakarch.com

1. Voldoende schaduw

Het zal je niet ontgaan zijn: het is een warme zomer! Daarom is het verstandig om voldoende schaduw in je tuin te hebben. Kies voor een parasol, een doek, grote planten of een zonnescherm.

Tuin met loungeset.

Bron: sfeerbeeld @Fenjainterieur

2. Loungebank

Waarop kun je nou beter ontspannen dan op een heerlijke loungebank met zachte kussens. Een absolute musthave voor een relaxte tuin. Heerlijk om een boekje op te lezen, een dutje op te doen of visite op te ontvangen. Voordat je een loungebank aanschaft, raden we je aan om een aantal dingen uit te zoeken:

– Meet de tuin op. Hoeveel ruimte heb je om een set te plaatsen?
– Kies een set in jouw smaak. Er zijn verschillende soorten stijlen, welke past bij jou?
– Kies comfort. Test in de winkels welke set voor jou lekker zit.
– Zorg ervoor dat je de kussens (op tijd en droog) opruimt. Zo kun je langer genieten van jouw loungeset.

Tuin met een relaxte schommelstoel.

Bron: Karwei

3. Schommelstoel

Ga voor een schommelstoel! Heb je een kleinere tuin waar geen loungeset past? Of een balkon? Dan is een schommelstoel absoluut een goed idee! Je kunt gaan voor een hangschommelstoel, deze stoel kun je eenvoudig overal neerzetten. Of heb je een boom in je tuin staan? Dan kun je ‘m daarin hangen. Bij het uitzoeken van een schommelstoel kun je letten op:

– De kleur. Past de schommelstoel bij de rest van je interieur?
– Het materiaal. Staat de schommelstoel niet overdekt? Kies weerbestendig materiaal.
– Wil je rechtop zitten of onderuit?

Tuin met een

Bron: Inspiration Beach house

4. Hangmat

Een hangmat schaf je niet alleen aan vanwege zijn voor de hand liggende chillfunctie, maar ook om zijn esthetische waarde. Een hangmat is mooi in je tuin of op het balkon! Je kunt een hangmat vastmaken tussen twee bomen, maar je hebt ook varianten met een standaard waarin je de hangmat kunt hangen.

Mooie tuin met zwembad.

Bron: homedeco

5. Zwembad

Is het warm? Dan heb je verkoeling nodig! Die kun je vinden in een zwembad. Je hoeft natuurlijk niet perse een vast zwembad te plaatsen. Een opblaasbaar zwembad(je) is ook een prima plek om in te kunnen relaxen en verkoelen.

Tuin met plantjes en kleedje.

Bron: onbekend

6. Mooie omgeving

Naast alle items om in te kunnen relaxen is het ook fijn om een rustgevende omgeving te hebben. Zorg voor een opgeruimde tuin, haal het onkruid weg en snoei je bomen tot gewenste hoogte. Daarnaast is het natuurlijk extra gezellig als je kunt genieten van een paar mooie planten, bloemen, kaarsjes en lampjes.

Lekkere verkoelende drankjes in de tuin.

Bron: Buzz Feed

7. Hapjes en drankjes

Nu je een gezellige tuin hebt gecre├źerd is het tijd voor een lekker hapje en drankje. Organiseer een picknick in eigen tuin of een barbecue. Maak een paar koude drankjes, cocktails en zet een ontspannend muziekje aan. Zorg ervoor dat alles binnen handbereik staat.

Genieten maar! ­čÖé

 

 

Deel via: