Geplaatst op 06-03-2019

Nederlands interieur op Netflix

Dat Nederlanders over de hele wereld te vinden zijn, dat wisten veel mensen al wel, maar in een Netflix serie? Wist je dat er een Nederlands duo van interieurstylisten in een Netflix Original serie te zien is?

Ze kregen er al veel aandacht mee; de Amsterdamse interieurgoeroes van Nicemakers laten hun talent zien in de Netflix-serie ‘Amazing Interiors’.

Amazing Interiors Netflix interieur styling Nicemakers

Bron: YouTube

De opdrachtgevers voor dit droomproject kochten een penthouse, van zo’n 650 vierkante meter, in een oud Maastrichts gebouw uit de jaren zestig. Groot, hoog, wit, oud, maar toch stijlvol en strak. Voorheen gebruikt door verpleegkundigen. Het pand bewaart z’n juweeltje ongemerkt. Aan de buitenkant zou je namelijk niet verwachten dat er zo’n luxe loft in schuilt.

Een grote wens van de opdrachtgevers ging in vervulling: een jaren-zeventig-stijl toepassen in het penthouse  –  de expertise van Nicemakers. Die wens ging succesvol in vervulling. De vintage styling is magnifiek afgewerkt, met oog voor ieder klein detail in elke ruimte.

Zelf een professioneel interieur-moodboard maken? Ontdek hoe je dat doet!

Er zijn lampen die op maat werden gemaakt van speciaal glas, wanden en plafonds van notenhouten panelen, een barretje dat verwerkt zit in een muur, een master bedroom van waaruit je de zon ziet opkomen, de charme van een cactus van 45 jaar oud, een wengé houten koffietafel die met behulp van een kraan in het gebouw werd gezet, een groot verzonken bad, een open haard middenin de woonkamer, en ga zo maar door.

Het levende kunstwerk staat vol met unieke vintage designmeubels, gekocht op beurzen en markten in bijvoorbeeld Brussel, Milaan en Parijs.

Nicemakers Netflix interior design interieur styling

Bron: YouTube

Op ons Pinterest-bord ‘Retro’ vind je een rijke verzameling vintage meubels en interieurs.

Je kunt je voorstellen dat, sinds de serie werd uitgezonden, de aanvragen nog sneller binnenstromen bij Nicemakers. Ze hebben zich echter voorgenomen om (slechts) enkele opdrachten per jaar te doen.

Nicemakers interieur styling

Bron: NPO TV Show Ivo Niehe

Benieuwd naar het duo Nicemakers? Ivo Niehe interviewde het koppel in een aflevering van de ‘TV Show op reis’. Vanaf 10:38 start het interview en zie je o.a. beelden van het penthouse in Maastricht.

Natuurlijk kun je de website van Nicemakers ook raadplegen om te zien wat ze allemaal in Maastricht hebben gedaan, maar ook om al hun andere projecten te bekijken.

Op Netflix staan overigens veel meer leuke programma’s die over wonen en interieur gaan! De vijf meest interessante interieur-programma’s zijn:

  1. Amazing Interiors
  2. The world’s most extraordinary homes
  3. Great Interior Design Challenge
  4. Abstract: The Art of Design
  5. Grand designs

Op ons Pinterest-bord ‘Retro’ vind je een rijke verzameling vintage meubels en interieurs.

Deel via: