Zo maak je een fijne plek van je slaapkamer

Je brengt één derde van je leven slapend door. Reden genoeg om van je slaapkamer een fijne plek te maken. Het is een plek waar je tot rust kunt komen. De sfeer is ontzettend belangrijk en voel je je op je gemak? Zijn er niet te veel afleidingen? Kun je je hier echt terugtrekken?

Kies rustige kleuren

De kleur in jouw slaapkamer is de basis. Drukke kleuren en printjes kunnen hartstikke leuk staan, maar brengen niet altijd even veel rust met zich mee. Wij raden daarom aan om voor basic tinten te gaan zoals wit, natuurtinten en zachte pastelkleuren.

Bedenk slimme opbergmogelijkheden

Heb je een kamertje extra over? Lucky you! Dan kun je gaan voor een inloopkast. Zo niet, dan raden we je aan om een kast te kopen met deuren die je dicht kunt trekken. Kies voor een kast waar je kleren en schoenen in kwijt kunt. Het geeft rust wanneer je kamer opgeruimd is en er niet te veel spullen zichtbaar zijn.

Een lekker bed

Misschien is dit wel hét belangrijkste punt: een lekker bed! Zorg ervoor dat jouw bed hét pronkstuk van de slaapkamer wordt. Investeer in een goed matras dat past bij jouw lichaam. We raden je aan om naar de winkel te gaan en een aantal bedden simpelweg te testen. Het bed dient centraal te staan in je slaapkamer.

Mooie lichtinval

In een slaapkamer kun je beter gaan voor zacht dan voor fel licht. Het zachte licht zorgt voor een ontspannend effect en het staat ook nog eens gezellig en knus! Je kunt gaan voor dimmers of nachtkast lampjes. Zolang het maar voor sfeer zorgt! Tot slot kun je kiezen voor gordijnen of rolluiken waarmee je het licht van buitenaf beheerst.

Heb je een kamertje extra over? Lucky you! Dan kun je gaan voor een inloopkast. Zo niet, dan raden we je aan om een kast te kopen met deuren die je dicht kunt trekken. Ga voor een kast waar je kleren en schoenen in kwijt kunt. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer je kamer opgeruimd is en er niet te veel spullen zichtbaar zijn.
Maak een knusse en fijne plek van je slaapkamer middels kleedjes en dekens.

Maak het knus

Zorg ervoor dat zodra je in of uit bed stapt, het comfortabel aanvoelt. Hoe kun je daar nou beter voor zorgen dan een heerlijk zacht kleedje naast je bed te leggen? Daarnaast kun je gaan voor een mooie bedsprei die je over het voeteneinde van je bed legt. Bepaal voor jezelf welke accessoires een ontspannen effect op jou hebben. Je favoriete stad als schilderij boven je bed? Of juist foto’s van je familieleden of andere leuke momenten?

Kortom: je kunt jouw kamer op verschillende manier inrichten. Het belangrijkste is dat jij je er op je gemak voelt. Maak het rustig, knus en vooral persoonlijk.

Je hebt het ideale slaapkamerontwerp bedacht. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw droomslaapkamer werkelijkheid kan worden.

Delen

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

Array

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Array

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Array

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

Array

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

Array

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Array

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Array

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Array

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Array

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Array

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.