Geplaatst op 18-02-2018

Tips: inrichten van een klein huis

Het inrichten van een klein huis of appartement zorgt voor de nodige uitdagingen. Wij geven je hier een aantal tips.

Tip 1: kies voor een licht kleurenpalet

Donkere kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Zorg voor lichte kleurtinten op het plafond, muren en vloeren. Natuurlijk kun je bepaalde delen in huis accentueren, bijvoorbeeld een stoel of lamp in een opvallendere kleur.

Tip 2: optisch afscheiden van ruimte

Bij een kleine woonruimte wil je dat de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Toch is het ook prettig om verschillende leefruimtes in huis te hebben, zoals je die in een grotere woning ook hebt. De truc is dat je geen wanden hoeft te plaatsen om een ruimte visueel toch van elkaar af te scheiden. Een bank, plantenrij of een fraai afgewerkte kast kunnen als compacte afscheiding dienen.

Tip 3: multifunctionele meubelstukken

Benut de ruimte met meubels die voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Denk aan een eettafel met een uitschuifbaar blad, een tafeltje met een opbergdeel of een slaapbank. Ga creatief om met een tafel, zorg dat je er aan kunt eten, werken, borrelen, etc.

Tip 4: creëer diepte met lagen

Creëer meer diepte in de ruimte. Speel met laagjes om meer ruimtebeleving te krijgen. Kies voor stoelen met een gekleurde zitting in een andere kleur, of voor een neutraal gekleurde bank met kussens in een andere kleur of patroon. Ook tegen het hoofdeinde van je bed kun je meer diepte geven door verschillende kussens tegen het hoofdbord te leggen.

Deel via: