Geplaatst op 16-01-2019

5 slimme tips voor een kleine badkamer!

Is jouw badkamer aan de kleine kant? Dan vergt het inrichten creativiteit! Het plaatsen van sanitair kan even puzzelen zijn. Daarom dien je goed te kijken naar de ruimte die je hebt. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij 5 slimme tips en tricks op een rijtje gezet.

Laat je inspireren en ga aan de slag!

Kleine badkamer in lichte tinten en klein donker accent.

Bron: thebowerbyronbay

Tip 1: Gebruik lichte kleuren

Om welke ruimte in je huis het ook gaat: licht creëert ruimte. Daglicht is daarom súper belangrijk voor het groter laten lijken van een ruimte. Heb je een klein raam in je badkamer? Dan is het extra belangrijk om te werken met lichte kleuren. Met de juiste kleurencombinatie kun je jouw badkamer al snel groter laten lijken. We raden aan om te werken met veelal lichte tinten zoals wit, beige en natuurtinten. Ga voor lichte kleuren op het plafond, de muren, het sanitair en de tegels. Wil je toch wat meer kleur in je badkamer? Doe dat eenvoudig met het deurbeslag, de kraan, haakjes, handdoeken of een kleurrijke douchemat.

Kleine badkamer met grote tegels.

Bron: hometalk

Tip 2: Plaats grote tegels

Het plaatsen van kleine tegels is geen slim idee voor een kleine badkamer. Door kleine tegels (en dus meer voegen) oogt de ruimte nog kleiner. Daarom is het beter om te werken met grote tegels van minimaal 30 centimeter. De badkamer oogt daardoor rustiger en lijkt optisch groter. Wil je leuke printjes in de tegels? Bijvoorbeeld een mozaïek? Probeer het dan te beperken tot een klein gedeelte of een bepaald onderdeel te accentueren, zoals de douche- of toilethoek.

Kleine badkamer met transparante douche.

Bron: Jillian Harris

Tip 3: Houd het transparant

In veel badkamers is een douche te vinden. Een douche heeft vaak een douchewand of -gordijn nodig. Je kunt kiezen voor een douchewand van bijvoorbeeld steen of glas. Een wand van vloer tot plafond is niet aan te raden, houd een deel aan de bovenzijde open. Je deelt de badkamer anders op in (nog) kleinere delen, wat het ruimtegevoel niet ten goede zou komen. Het meest ideale voor een kleine badkamer is een glazen douchewand. Klein budget? Ga dan voor een zo doorzichtig mogelijk en stijlvol douchegordijn. Zo kun je door de hele ruimte kijken!

Kleine badkamer met de juiste verlichting.

Bron: nessmann

Tip 4: Kies de juiste verlichting

Goede verlichting is erg praktisch in een badkamer. Het kan voor sfeer zorgen én van invloed zijn op de ruimtelijke ervaring van je badkamer. Heel belangrijk dus! Wil je jouw badkamer graag groter laten lijken? Zorg dan voor voldoende licht. Je kunt kiezen voor sfeerverlichting. Denk aan een spot boven de spiegel, verlichting in de douche of een lamp boven of onder het bad of de wc. Tot slot is het daglicht ook ontzettend belangrijk. Hoe meer daglicht, des te ruimtelijker de badkamer oogt.

Kleine badkamer met handige opbergruimte.

Bron: Facilisimo

Tip 5: Kies voor handige opbergruimte

Maak van elke plek in de badkamer handig gebruik! Hoge kasten zijn enorm praktisch om veel spullen in kwijt te kunnen. Er zijn bekende merken die gespecialiseerd zijn in opbergsystemen voor kleine ruimtes. Belangrijk is wel dat je een kleine ruimte niet vol zet! Dit kan een benauwd gevoel opleveren en laat je badkamer juist kleiner lijken. Ben je niet zeker welke stijl voor jouw badkamer qua opberging het beste past bij de rest van je interieur? Kijk dan eens op onze stijlen-pagina voor algemene wooninspiratie. Zo kun je jouw woonstijl gemakkelijk doorvoeren in je badkamer.

_____________________________________________________________________

Kortom: bestudeer jouw badkamer eens goed! Hoe voelt de ruimte? Hoe oogt de ruimte? Hoeveel vierkante meters heb je daadwerkelijk en wat kun je erin kwijt? Ga slim om met verloren hoekjes. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. 🙂 Klik hier voor meer inspiratie voor je badkamer!

Deel via: