Groene tuin met weinig onderhoud?

Een mooie weelderige tuin. Dat willen we allemaal. Veel tijd besteden aan onderhoud van de tuin dat wil bijna niemand. Wij vroegen ons af “Is een groene, weelderige tuin met weinig onderhoud wel mogelijk?”

Ja, het kan!

De belangrijkste tip: investeer in onderhoudsvriendelijke planten met een lange bloeitijd of sierwaarde. Hieronder vind je een lijstje. Let er ook op dat de planten en bomen in de winter hun blad behouden. Zo ziet de tuin er ook in de winter mooi uit en je hoeft dus geen bladeren te rapen.

Varieer in je tuin met diverse planten om een mooie samenhang te krijgen. Denk aan leilindes voor de hoogte, heesters voor het volume en bodembedekkers voor de opvulling. De lengte- en breedtewerking zorgt ervoor dat de tuin groter lijkt. En de hoge bomen/planten zorgen tevens voor privacy. Kies ervoor de planten bij elkaar te zetten. Grote groepen van dezelfde planten zijn makkelijker te onderhouden. Als je op de lege plekken bodembedekkers plant, dan laat je weinig ruimte voor onkruid.

Veel tegels lijkt handig, maar dat is het meestal niet. Er kan (veel) onkruid groeien tussen de voegen en ze kunnen een groene aanslag krijgen. Om dit te voorkomen kan je de tegels laten impregneren en kiezen voor een speciale voeg waar geen onkruid in kan kiemen. En vergeet natuurlijk het anti-worteldoek niet.

Onderhoudsvriendelijke planten

Struiken:
Kleinbladige sering (Syringa microphylla Sarcococca), vlinderstruik (Buddleja davidii), Krentenboompje (Amelanchier), Skimmia, Hertshooi (Hypericum Hortensia), Hydrangea.

Planten:
Schoenlappersplant (Bergenia), siergrassen, Tongvaren (Asplenium scolopendrium asplenium), Hedera.

Bodembedekkers:
Schaduwkruid (Pachysandra terminalis), Goudaardbei Waldsteinia ternata. Kruiptijm (Thymus praecox), Steenbreek (Saxifraga), Sedum (vetkruid), kleine maagdenpalm (Vinca minor), Dwergmispel (Cotoneaster).

tuin plantjes
tuin begroeing

Je hebt het ideale tuinontwerp bedacht. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel Bouwdepot bij bestaande bouw. Hierin lees je o.a. meer over het financieren van jouw droomtuin.

Delen

The AddToAny Share Buttons plugin is not activated

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.