Geplaatst op 10-04-2020

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar! Je kijkt naar buiten en ziet… een kale vlakte. Je bent nog vermoeid van het (ver)bouwen van je huis en nu moet je ook nog aan de slag met de tuin. Een grote klus. Heb jij wat hulp en ideeën nodig met het realiseren van jouw droomtuin? Lees dan vooral verder.

 

De voorbereiding

Bij een goed resultaat hoort een goede voorbereiding. Daarom kan het handig zijn om eerst je wensen op te schrijven. Een speelparadijs voor de kinderen of toch een groot terras voor die gezellige zomerfeestjes? Wil je een tuin vol met tegels of liever een oase van planten? Bij de voorbereiding hoort ook aandacht besteden aan de kosten. Het aanleggen van een nieuwe tuin kan snel in de papieren lopen.

 

Welk type tuin past bij jou?

Er zijn meerdere type tuinen. Zo heb je de onderhoudsarme tuin. Deze tuinen zijn zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Dit type tuin is grotendeels bestraat en heeft weinig groen. Op deze manier heb je veel ruimte om een terras aan te leggen, waar je heerlijk kunt genieten van de zon.

Voor mensen die af en toe graag zand onder de nagels willen hebben, is de groene tuin de perfecte uitkomst. Deze tuinen bestaan vaak uit veel gras en de mooie beplanting. Een bijkomend voordeel is dat beplanting goed is voor het milieu en meehelpt om meer water weer terug in de grond te krijgen.

Een derde type tuin is de moderne tuin. Dit type wordt gekenmerkt door een combinatie van groene elementen en bestrating. Deze tuin is ideaal voor diegene die een mix wilt van de andere twee tuintypen. Een groot terras uitgerust met je favoriete tuinmeubelen en een groot gazon. In deze type tuin vind je vaak terug met een strakke overkapping. Een overkapping is ideaal om het hele jaar door te kunnen genieten van je tuin.

 

Hulp inschakelen?

Heb je al voor ogen hoe jouw droomtuin eruitziet? Dan kun je nu een stapje verder gaan, namelijk met een ontwerp. Je kunt ervoor kiezen om dit ontwerp zelf te maken. Toch kiezen veel mensen ervoor om een hovenier of tuinarchitect in de arm te nemen, omdat er veel ervaring en precisie komt kijken bij het aanleggen van een tuin. Mocht je een externe partij aannemen, dan kun je natuurlijk gewoon alles in overleg doen. Zo ben je er zeker van dat je wensen goed vertaald worden naar de tuin.

 

 

 

Deel via: