Geplaatst op 20-02-2018

De industrial look: wonen met karakter

De industriële woonstijl is een stoere woonstijl waarbij robuuste, onafgewerkte en stoere items en materialen centraal staan. Deze stijl is mooi toepasbaar in kraakpandachtige locaties, een fabriekspand of loft, maar ook zeker in menig (nieuwbouw) huis of appartement. De stijl is ruimtelijk, met een stoer en vintage tintje.

Eyecatchers

Creëer een overzichtelijke rustige ruimte, met daarin hier en daar opvallende items. Een bakstenen muur, betonnen gietvloer, metaal of steigerbuizen geven het geheel een nonchalant, stoer karakter. Qua materiaal, zijn stoere ruwe elementen goed toepasbaar, denk aan hout, beton of metaal. Maar ook leer, glas en hout geven het geheel een stoere, maar ook warme look.

Kleur- en materiaalgebruik

De industriële look begint bij neutrale basiskleuren, denk aan wit, zwart en grijs als basiskleuren. Aangevuld met koper, goud en zilveren tinten creëer je een industriële look.  Legergroen, bruin, aangevuld met felgekleurde accenten geven het geheel power. Materiaalkleuren als klei, steen en beton passen uitstekend bij deze interieurstijl. De koele kleurtinten laten je interieur ruimer ogen.

Met een combinatie van diverse natuurlijke materialen en kleuren levert dit een krachtig geheel op. Een keuken van ruw robuust hout, met een betonnen werkblad, een opzichtige stenen muur (of behang van een muur) geven karakter. In de woonkamer is een semi-vintage leren fauteuil, leuk te combineren met een stoer dressoir, van staal of houten pallets.

Door het hele huis

De industriële look kun je op meerdere plaatsen in huis terug laten komen. Denk aan een robuuste, metalen trap, letterbakken op kamers of houten meubels met metalen/leren afwerkingen. Je bepaalt zelf hoe groots je het aanpakt. Dit kan van een stoel of krukje met metalen poten zijn, tot aan een oude lockerkast van metaal en fabriekslampen.

Industrial look – hoe minder perfect, hoe beter

Het mooie aan de industriële woonstijl is ook dat niet alles perfect hoeft te zijn. Juist dat stoere en nonchalante zorgt voor karakter. In hoeverre je dit mooi vindt, mogen elektriciteitskabels, waterleidingen en buizen best in het zicht blijven. Deze tech-elementen geven extra textuur aan de ruimte.

Ook meubels hoeven niet strak of kersvers te zijn, een ruw stuk, oneffen of verweerd stukje blaast het meubelstuk leven in. Met accessoires met een warme ondertoon geef je het geheel een knusse frisse uitstraling. Richting het voorjaar zijn pasteltinten perfect om het geheel op te frissen, denk aan lichtblauw, zeegroen of lichtroze.

Deel via: