Zo breng je meer sfeer in de woonkamer

Snelcursus voor iedereen die het maar niet voor elkaar krijgt een warme en gezellige ambiance te creëren in de woonkamer.

1. Kies een kleurenpalet

Welke kleur ook de hoofdtoon voert, er zijn altijd andere kleuren die er heel mooi bijpassen. In elke bouwmarkt zijn kleurstalen die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

2. Bijpassende woonaccessoires

Selecteer zorgvuldig bijpassende accessoires bij het kleurenpalet dat je gekozen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een blauw pallet, dan zijn accessoires als schelpen en blank hout een goede match. Bij aardetinten kan je denken aan koper en goud. Vergeet in alle gevallen de planten niet! Een tropische plant bijvoorbeeld combineert goed met wit, zwart, zand, groen en grijs. Cactussen doen het mooi bij bontere kleurtinten. Gebruik voor het creëren van een warme sfeer ook zachte materialen als kussentjes en plaids.

Bank huiskamer met stoel
Strakke woonkamer

3. Vuur

Voor een sfeervolle setting is vuur de finishing touch! In de meest ideale situatie een knisperend haardvuur, maar ook een schaal met diverse kaarsen maakt al een groot verschil.

TIP: geen open haard? Op de meeste interactieve tv’s kan een knisperend haardvuur aangezet worden!

Je hebt enkele woonkamerideeën. Alleen kom je er achter dat je plannen groter zijn dan je bankrekening? Lees het artikel 'Zo betaal je jouw verbouwing'. Hierin lees je hoe jouw woonwens werkelijkheid kan worden.

Delen

The AddToAny Share Buttons plugin is not activated

Meer wooninspiratie...

5 tips voor een stijlvolle woonkamer inrichting

Voor het inrichten van je woonkamer indeling heb je wat creativiteit en interieur ideeën nodig. Of het nu gaat om een grote of kleine woonkamer. We geven je 5 handige tips voor een perfecte woonkamer inrichting.

De mooiste tegels voor in de badkamer

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in je badkamer. Zo hebben badkamertegels veel invloed op de sfeer in de ruimte en geven ze een persoonlijke touch aan je interieur.

Van zandvlakte naar droomtuin

Je droomhuis is eindelijk klaar, maar de tuin lijkt nog op de Sahara. Bekijk welk tuintype bij jouw past en laat je inspireren voor jouw droomtuin.

Toilet inspiratie? 5 tips voor meer sfeer op je toilet

Het toilet: een ruimte die vaak wat kleiner is en lastig stijlvol in te richten. Daarom 5 tips om je toilet sfeervoller in te richten, zodat je er altijd op je gemak bijzit!

5x kledingkast: welke soort past in jouw slaapkamer?

Het efficiënt indelen van je slaapkamer is vaak een hele uitdaging met een kledingkast. Lees deze tips over de soorten kledingkasten en laat je inspireren.

5 tips voor een kindvriendelijke keuken

Koken met kinderen? Veiligheid voorop! Zorg met deze 5 tips voor een kindvriendelijke keuken, zodat het een gezellige en veilige plek is voor iedereen.

Badkamer inspiratie: 7x een vrijstaande badkuip

Genieten van een goed boek, een muziekje of intens genieten van de rust? Met een badkuip geniet je van een spa-moment gewoon bij jou thuis. Laat je inspireren!

Slaapkamer met open badkamer: praktisch en stijlvol!

Steeds vaker zie je een open badkamer en slaapkamer ineen. Praktisch en stijlvol. Lees in deze blog hoe je deze hotelervaring ervaart, gewoon bij jou thuis.

Zo kies je de perfecte keukenopstelling

Bij het kopen van een nieuwe keuken maak je veel keuzes, zo ook over de keukenopstelling. Kom erachter welke opstelling het beste in jouw huis past.

Zo verbouw je de zolder tot stijlvolle slaapkamer

Je zolder: de opslagplek van je huis. Met een slimme indeling profiteer je van extra ruimte en een waardestijging van je huis. Lees hier de tips!

Neem contact met mij op

Vul het onderstaande formulier in en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je volledige naam in. Dit veld is verplicht.

Vul je e-mailadres in. Dit veld is verplicht.

Vul je telefoonnummer in. Dit veld is optioneel.

Je e-mail is verstuurd, er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.